r
Nosalty Logó

Rántott cukkini lédúsan és ropogósan - citromfüves joghurtmártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Rántott cukkini lédúsan és ropogósan - citromfüves joghurtmártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Összesen 1267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Összesen 5070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1323.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4284 micro
Összesen 1267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    404.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5294.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    2044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    935 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17137 micro
Összesen 5070 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Elkészítés

A rántott cukkinihez:

  1. A cukkiniket megmossuk (ha nem szeretjük a héját, hámozzuk is meg), majd szeleteljük őket vékony karikákra. Valaki a hajszálvékony cukkiniszeletekre, valaki a kicsivel vastagabb karikákra esküszik, lédússágának titka azonban abban rejlik, hogy nem sózzuk be a felszeletelt cukkinit, így megtartja a levét és a bundázás, sütés után is megmarad a nedvességtartalma.
  2. Előkészülünk a panírozáshoz: az egyik keverőtálba szórjuk a kukoricalisztet, egy mélyebbe a felvert tojásokat, a harmadikba pedig a pankómorzsát vagy zsemlemorzsát (esetleg a kettőt keverve, én így készítettem) egy csipet sóval fűszerezve. A bundája attól lesz igazán rogogós, hogy kukoricalisztet használunk, illetve a panko morzsa szintén a ropogóssági élményt erősíti. Forgassuk meg tehát a cukkinikarikákat a lisztben, tojásban, végül a prézliben.
  3. Melegítsünk egy serpenyőben napraforgóolajat, majd a bő, forró olajban aranybarnára sütjük a bundázott cukkinikarikákat.
  4. Tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegen tálaljuk petrezselymes rizzsel, vajas burgonyapürével, és az elmaradhatatlan citromfüves joghurtmártogatóssal.

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

  1. Az alapanyagokat egy keverőtálban, habverő vagy egy villa segítségével dolgozzuk össze, majd legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. Hidegen tálaljuk, ebben mártogassuk a rántott cukkinikarikákat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7840
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott cukkini lédúsan és ropogósan - citromfüves joghurtmártogatóssal
Hering András 164 recept

A tökéletesen ropogós bundájú, de belül lédús rántott cukkini titkai közé tartozik, hogy vékony karikákra szeleteljük a cukkinit, majd semmi esetre se sózzuk be, így megőrzi nedvésségtartalmát és a bundázás, olajban sütés után is. Ha igazán ropogós bundát szeretnénk, használjunk kukoricalisztet, zsemlemorzsa helyett pedig panko morzsát, ezektől lesz igazán "roppanós az élmény". Márogatósként kitűnően illik hozzá a joghurt is, frissítsük fel egy kis citromlével és finomra vágott friss citromfűvel. Jó tunkolást!

Hozzávalók

A rántott cukkinihez:

A citromfüves joghurtmártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

A 6 legszebb nosztalgikus kávéház Budapesten, ha nem specialty kávé...

Izgalmas gasztrohelyek százaival tartjuk a lépést a világ fősodrával. Budapest romantikája és bája azonban a reformkori és századfordulós építészetében, ekkorról fennmaradt emlékeiben is rejlik. A leghangosabb sikert a New York Kávézó aratta, amelynek bejáratában olykor mind a mai napig sorok állnak, hogy az idelátogatók részesülhessenek az élményből. Lesd meg, mi melyik klasszik kávéházat ajánljuk a fővárosban, ha autentikus kávéra és süteményre vágysz!

Nosalty

További cikkek