r
Nosalty Logó

Töltött tök 8. - kaporszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Töltött tök 8. - kaporszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 794 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 4767 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Összesen 105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 794 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8827.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2598 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    897 mg
  • Foszfor
    3156 mg
  • Nátrium
    1794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2746.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1512 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1994 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    3577 micro
Összesen 4767 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    58 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Elkészítés

A töltött tökhöz

  1. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. Teszünk bele egy nagy bögre vizet.
  2. A kikapart félbevágott tököket beletesszük, sózzok, és megtöltjük őket.
  3. A 2 nagy krumplit 8 felé vágjuk, és a tökök közé tesszük (majd felszívja a tök levét).
  4. A töltelékhez egyvágott vöröshagymát zsiradékon megfuttatunk,hozzáadjuk a pulyka darált húst (fehéredésig). Elzárjuk a gázt.
  5. Beletesszük a kicsavart barna kenyeret, a főtt rizst, a 2 főtt összevágott tojást, a búzacsírát, a borsikafüvet, 6 karikára vágott koktélparadicsomot.
  6. Majd hozzáadjuk a kapor szárát összevágva, az új fokhagyma és az újhagyma szárát karikázva, 2 kk curry port, sót, borsot és a 2 nyers tojást a 200 g tejföllel (12 %) elegyítve.
  7. A tök kikapart összevágott belsejét is hozzárakhatjuk. (Ha gyönge a magocska benne.)
  8. Betöltjük a tökcsónakokba, és teszünk rá reszelt sajtot.
  9. A kapormártáshoz kevés zsiradékon fehér rántást készítünk egyvágott vöröshagymával együtt.
  10. A vágott kaporral tovább hevítjük.
  11. Felöntjük a 1/2 l tejjel és a 200 ml tejszínnel, 1/2 l vízzel. Sózzuk, fehérborsozzuk. Mártás sűrűségűre főzzük. Pici cukor és ecet illik hozzá (ecet helyett citromlé is lehet).
  12. Alufólia alatt 1 órát, majd kifedve, még 1 órát sütjük.
  13. Forrón tálaljuk, leöntve kaporszósszal. A krumplikból is tegyünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20055
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Az uraknak vörösboros, bodzás fröccsöt ajánlunk hozzá. A hölgyeknek friss májusi bodzaszörpöt szódával.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött tök 8. - kaporszósszal
Csaba Magdi 50 recept

Manapság imádjuk a tököt, mindenféle formában elkészítve. Gyerekkorunkban utáltuk mindenféle formában. Szerencsére folyamatosan változik az ízvilágunk.  

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek