Újhagyma zöldje

Újhagyma zöldje

Leírás

A tavaszi piacok egyik legelső szabadföldi terménye az újhagyma. Egész évben hozzájuthatunk, de tavasszal, még zsengén a legjobb. Valójában a vöröshagyma fiatal példánya, sokszor a sűrűre vetett hagyma ritkításakor kihúzott „felesleges” töveket adják el újhagymaként. Az újhagyma fogyasztása rendkívül egészséges, hiszen a B1, B2 és C vitaminok mellett számos ásványi anyagot is tartalmaz. Fogyasztása serkenti az emésztést, valamint vizelethajtó hatása is ismert. Az újhagyma teljes egészében ehető, nem csak a fehér része, hanem a zöld szára is. Fogyaszthatjuk nyersen, de ízesíthetünk vele szószokat, pástétomokat, salátákat is, illetve tojásrántottába is kitűnő. Az újhagyma zöldjével díszíthetünk leveseket, salátákat és húsételeket.

Mikor vegyem

Tavasszal, bár a hipermarketek polcain egész évben fellelhető.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

174 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.