Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

Borsra emlékeztető illatú és ízű, Dél-Európában őshonos fűszernövény. Számos elnevezése létezik, a legismertebbek: csombor, borsfű, bécsi rozmaring, pereszlén(y), kerti izsópfű. Bors helyett, vagy annak kiegészítésére használható. Jellemzően káposztás, gombás, burgonyás ételekbe, savanyúságokba kerül, valamint a hüvelyes zöldségekhez adják, mivel csökkenti azok puffasztó hatását. Fontos, hogy a főzés végén tegyük csak az ételbe, különben az erős aromájától keserűvé válik.

mikor vegyem

Frissen nyáron, szárítva bármikor.

hogyan tároljam

A friss fűszert lehetőleg gyűjtés után rögtön használjuk fel, a szárítottat légmentesen lezárva, száraz, sötét helyen tároljuk.

Borsikafű alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Sancho
        Sancho Mon, 2012-09-03 13:43

        A vadcsombor amit a receptemben jeleztem, az nem borsikafű. Az oregánó vad változata.