Borsikafű

Borsikafű

Leírás

Borsra emlékeztető illatú és ízű, Dél-Európában őshonos fűszernövény. Számos elnevezése létezik, a legismertebbek: csombor, borsfű, bécsi rozmaring, pereszlén(y), kerti izsópfű. Bors helyett, vagy annak kiegészítésére használható. Jellemzően káposztás, gombás, burgonyás ételekbe, savanyúságokba kerül, valamint a hüvelyes zöldségekhez adják, mivel csökkenti azok puffasztó hatását. Fontos, hogy a főzés végén tegyük csak az ételbe, különben az erős aromájától keserűvé válik.

Mikor vegyem

Frissen nyáron, szárítva bármikor.

hogyan tároljam

A friss fűszert lehetőleg gyűjtés után rögtön használjuk fel, a szárítottat légmentesen lezárva, száraz, sötét helyen tároljuk.

100g Borsikafű

fehérjetartalom

6.73 g

zsírtartalom

3.26 g

szénhidráttartalom

68.73 g

víztartalom

9 g

Hány kalória

gramm

borsikafű?

Top ásványi anyagok

Kalcium

2132 mg

Magnézium

377 mg

Foszfor

140 mg

Vas

37.88 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

1.81 g

C vitamin

50 mg

Niacin - B3 vitamin

4.08 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.366 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.73 g

Zsír

telített zsírsav

3.26 g

ásványi anyagok

Kalcium

2132 mg

Vas

37.88 mg

Magnézium

377 mg

Foszfor

140 mg

Nátrium

24 mg

Cink

4.3 mg

Réz

0.847 mg

Mangán

6.1 mg

Szelén

4.6 µg

szénhidrát

rost

45.7 g

víz

9 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.366 mg

Niacin - B3 vitamin

4.08 mg

A vitamin

257 µg

C vitamin

50 mg

B6 vitamin

1.81 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.