Borsikafű

Borsikafű

Leírás

Borsra emlékeztető illatú és ízű, Dél-Európában őshonos fűszernövény. Számos elnevezése létezik, a legismertebbek: csombor, borsfű, bécsi rozmaring, pereszlén(y), kerti izsópfű. Bors helyett, vagy annak kiegészítésére használható. Jellemzően káposztás, gombás, burgonyás ételekbe, savanyúságokba kerül, valamint a hüvelyes zöldségekhez adják, mivel csökkenti azok puffasztó hatását. Fontos, hogy a főzés végén tegyük csak az ételbe, különben az erős aromájától keserűvé válik.

Mikor vegyem

Frissen nyáron, szárítva bármikor.

hogyan tároljam

A friss fűszert lehetőleg gyűjtés után rögtön használjuk fel, a szárítottat légmentesen lezárva, száraz, sötét helyen tároljuk.

356 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek