Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök szalonnás sült krumplival

Töltött tök szalonnás sült krumplival
Töltött tök szalonnás sült krumplival
180 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökszezon van, volt. Szerettem volna egy kis változatosságot, és előhúztam a régi, jól bevált töltött tök receptemet, és készítettem mellé egy jó kis, laktató sült krumplit. 

hozzávalók / 5 adag

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltött tök

  1. A tököket megmossuk és megpucoljuk (néha héjastól sütöm, kinek, hogy tetszik).
  2. Félbevágjuk, majd ismét félbe, és kikaparjuk a belsejét, mintegy csónakot készítve belőle. Jól lesózzuk és félretesszük.
  3. Egy evőkanál zsíron feltesszük pirítani az apróra vágott vöröshagymát, majd mikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a szintén felkockázott paprikát és paradicsomot.
  4. Nagyjából 10 percig sütjük ezt a masszát, majd hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és mehet rá egy kis fűszerkömény.
  5. Lefedjük, és többszöri kevergetés mellett kb. 40 percig főzzük.
  6. Közben egy tepsit kizsírozunk, és belepakoljuk a lecsorgatott tököket, majd lefedjük fóliával, és betesszük fél órára a 200 fokra előmelegített sütőbe.
  7. Nagyjából 40 perc elteltével hozzáadjuk a kaprot és a tejfölt a darált húshoz, majd ráütünk egy tojást is.
  8. Kb. 5-10 percig sütjük, kavargatjuk, majd elzárjuk a gázt, és megtöltjük a tököket az elkészült töltelékkel.
  9. Mehet vissza a sütőbe összesülni/pirulni ~ 20 percre most már lefedés nélkül. Aki gondolja, megbolondíthatja egy kis sajttal is a tetejét, vagy mehet rá még egy kis plusz kapor.

Szalonnás sült krumpli

  1. A krumplit megpucoljuk, félbevágjuk, vagy nagyobb darabokra szeljük, és belepakoljuk a kizsírozott tepsibe.
  2. Jól megsózzuk, borsozzuk, megfűszerezzük a provence-i fűszerkeverékkel, és darabolunk rá kisebb-nagyobb szalonnadarabokat.
  3. Lefedjük fóliával, és betesszük a szintén 200 °C-os sütőbe, csak immáron hőlégkeverésre.
  4. Én 20 percet sütöttem lefedve, majd további 25-30 percet lefedés nélkül. Mikor a szalonna már szépen megpirult a tetején, bizonyosan elkészült a krumpli is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 666
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tök töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

893
közönséges tök 2 db
kapor 1 csokor
3 teáskanál
bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
paradicsom 2 közepes db
tv paprika 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
darált sertéshús 1 kg
szójatejföl 3 ek
tojás 1 db
sertészsír 2 ek
újkrumpli 1.5 kg
2 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
provence-i fűszerkeverék 2 kávéskanál
füstölt szalonna 10 dkg
sertészsír 1.5 ek