r
Nosalty Logó

Töltött tök szalonnás sült krumplival

Dr. Nicole
Töltött tök szalonnás sült krumplival
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

893
Kalória
53.2g
Fehérje
59.8g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
705.1g
Víz
190g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

Összesen 893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

Összesen 4458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Töltött tök

Szalonnás sült krumpli

Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    705.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17039.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    898 mg
  • Foszfor
    3676 mg
  • Nátrium
    11158 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    298.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    3525.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1046 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    812 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    1132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    2453 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5031 micro
Összesen 4458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

Töltött tök

  1. A tököket megmossuk és megpucoljuk (néha héjastól sütöm, kinek, hogy tetszik).
  2. Félbevágjuk, majd ismét félbe, és kikaparjuk a belsejét, mintegy csónakot készítve belőle. Jól lesózzuk és félretesszük.
  3. Egy evőkanál zsíron feltesszük pirítani az apróra vágott vöröshagymát, majd mikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a szintén felkockázott paprikát és paradicsomot.
  4. Nagyjából 10 percig sütjük ezt a masszát, majd hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és mehet rá egy kis fűszerkömény.
  5. Lefedjük, és többszöri kevergetés mellett kb. 40 percig főzzük.
  6. Közben egy tepsit kizsírozunk, és belepakoljuk a lecsorgatott tököket, majd lefedjük fóliával, és betesszük fél órára a 200 fokra előmelegített sütőbe.
  7. Nagyjából 40 perc elteltével hozzáadjuk a kaprot és a tejfölt a darált húshoz, majd ráütünk egy tojást is.
  8. Kb. 5-10 percig sütjük, kavargatjuk, majd elzárjuk a gázt, és megtöltjük a tököket az elkészült töltelékkel.
  9. Mehet vissza a sütőbe összesülni/pirulni ~ 20 percre most már lefedés nélkül. Aki gondolja, megbolondíthatja egy kis sajttal is a tetejét, vagy mehet rá még egy kis plusz kapor.

Szalonnás sült krumpli

  1. A krumplit megpucoljuk, félbevágjuk, vagy nagyobb darabokra szeljük, és belepakoljuk a kizsírozott tepsibe.
  2. Jól megsózzuk, borsozzuk, megfűszerezzük a provence-i fűszerkeverékkel, és darabolunk rá kisebb-nagyobb szalonnadarabokat.
  3. Lefedjük fóliával, és betesszük a szintén 200 °C-os sütőbe, csak immáron hőlégkeverésre.
  4. Én 20 percet sütöttem lefedve, majd további 25-30 percet lefedés nélkül. Mikor a szalonna már szépen megpirult a tetején, bizonyosan elkészült a krumpli is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tökszezon van, volt. Szerettem volna egy kis változatosságot, és előhúztam a régi, jól bevált töltött tök receptemet, és készítettem mellé egy jó kis, laktató sült krumplit. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...