Kapor

Kapor

Leírás

A Földközi-tenger vidékéről származó, jellegzetes aromájú fűszernövény. Friss leveleit hal-vagy zöldséges ételek, saláták, mártások ízesítésére használják. A magyar konyhában a tökfőzelék és a kovászos uborka elmaradhatatlan kísérője.

Mikor vegyem

Friss kaporlevelet nyáron vehetünk, szárítottat egész éven át.

hogyan tároljam

A friss levelek, nedves konyhai papírtörlőbe csomagolva, néhány napig megőrzik frissességüket a hűtőben. Fagyasztható is.

100g Kapor

fehérjetartalom

3.46 g

zsírtartalom

0.957 g

szénhidráttartalom

7.02 g

víztartalom

85.95 g

gramm kapor?

Top ásványi anyagok

Kalcium

208 mg

Foszfor

66 mg

Nátrium

61 mg

Magnézium

55 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.185 g

C vitamin

85 mg

Niacin - B3 vitamin

1.57 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.397 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.46 g

Zsír

telített zsírsav

0.06 g

egyszeresen telített zsírsav

0.802 g

többszörösen telített zsírsav

0.095 g

ásványi anyagok

Kalcium

208 mg

Vas

6.59 mg

Magnézium

55 mg

Foszfor

66 mg

Nátrium

61 mg

Cink

0.91 mg

Réz

0.146 mg

Mangán

1.264 mg

szénhidrát

rost

2.1 g

víz

85.95 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.058 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.296 mg

Niacin - B3 vitamin

1.57 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.397 mg

Folát

150 µg

A vitamin

386 µg

C vitamin

85 mg

B6 vitamin

0.185 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!