r
Nosalty Logó

Töltött tök és patisszon sütőben sütve

Gonoszka1
Töltött tök és patisszon sütőben sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

788
Kalória
43.1g
Fehérje
63.3g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
700.3g
Víz
198.8g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
15.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3154 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    700.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7271 micro
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.4 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5929.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2582 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    253.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2801.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1002 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2085 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29084 micro
Összesen 3154 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. A tököket és a patisszonokat megpucoljuk. A tököket hosszára kettévágjuk, a patisszonok alját vékonyan levágjuk, és kikaparjuk a magjaikat.
  2. A fél citrom levével kívül-belül megcsepegtetjük, majd leöntjük róluk.
  3. A húst ledaráljuk, a rizst 1 ek-nyi olajos enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt a rizs, leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük. A darált húshoz adjuk.
  4. 1 ek olajon megdinszteljük a megtisztított, felaprított vöröshagymát. Ezt is a húshoz adjuk. Beleütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Alaposan összedolgozzuk.
  5. Beletöltjük a kivájt tökökbe, patisszonokba, vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük. 210 fokra állított sütőbe toljuk, és kb.40 percig sütjük.
  6. A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel.
  7. Ha letelt a 40 perc, levesszük róla az alufóliát, és kb.10 percig pirítjuk.Ha esetleg a víz elfőtt volna,akkor egy kevéssel pótoljuk.
  8. Ezután kihúzzuk a tepsinket a sütőből, és mindegyik töknekés patisszonnak a tetejére teszünk a tejfölös sajtból. Visszatoljuk a sütőbe, és kb.10-15 perc alatt pirosra sütjük.
  9. Én főztem hozzá krumplités zellerzöld mártást. Így tálaltam melegen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

A hétvégén ezt készítettem ebédre, mert kaptam egy ismerősünktől spárgatököket, patisszonokat és zellerzöldet. Nemrégen készítettem Töltött tök másképpen-t (egy hete), így most gondoltam ezen a módon készítem el ezeket a zöldségeket, hogy ne mindig ugyanaz legyen (pedig nagyon szeretem). Nagyon finom nyári étel, és a zellerzöld mártás remekül illik hozzá, de kaporszósszal vagy hidegen készített kapros joghurt mártással is tálalhatjuk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek