Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libanyakleves gazdagon

Libanyakleves gazdagon
Libanyakleves gazdagon
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves Márton-napkor készült sok-sok zöldséggel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lecsópaprikákat félbe, a hegyes paprikát karikára, a karalábét, a zellert és a burgonyát kockára vágjuk. A hagymákat, a paradicsomokat és a kelkáposztát megfelezzük, a gombát szeleteljük. A sárgarépát és a gyökérrépát hosszabb darabokra, majd félbevágjuk. A karalábé-, zeller-, petrezselyemleveleket nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A félbevágott nyakakat egy nagy lábasba tesszük, hozzárakjuk még a hagymákat, a chilipaprikákat, öntünk rá vizet, fűszerezzük. Forrás után visszavesszük a hőt, s 45 percig főzzük fedő alatt. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót is, s további 45 percig főzzük.
  3. Tálaláskor szedünk a tányérba levest, s szórunk rá borsot, paprikát és tárkonyt. Petrezselyemlevéllel díszítjük.
  4. Aki akar, tehet még bele tésztát, a lúdgége tészta stílusos hozzá. Mivel zöldségekkel nagyon gazdagon béleltem, én ezt most kihagytam.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 995
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges nyakleves, húsleves libanyakból, libanyak leves zöldséggel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

265
libaaprólék 40 dkg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
paprika 2 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 3 db
paradicsom 2 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
karalábé 0.5 db
karalábélevél 1 db
zeller 0.5 közepes db
zellerlevél 2 db
kelkáposzta 0.5 közepes db
kelbimbó 10 db
csiperkegomba 1 nagy db
zöldborsó 10 dkg
burgonya 1 közepes db
petrezselyem 3 szál
leveskocka 2 db
fekete bors 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
sáfrány 1 csipet
0 ízlés szerint
víz 2 l
fekete bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 szál