r
Nosalty Logó

Libanyakleves gazdagon

Hobbychef
Libanyakleves gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

265
Kalória
11.8g
Fehérje
25.8g
Szénhidrát
14g
Zsír
621.5g
Víz
29.9g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    621.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    873 micro
  • β-karotin
    2992 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    3742 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    3728.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1753 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    648 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    938 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5241 micro
  • β-karotin
    17950 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    8323 micro
Összesen 1585 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    113 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. A lecsópaprikákat félbe, a hegyes paprikát karikára, a karalábét, a zellert és a burgonyát kockára vágjuk. A hagymákat, a paradicsomokat és a kelkáposztát megfelezzük, a gombát szeleteljük. A sárgarépát és a gyökérrépát hosszabb darabokra, majd félbevágjuk. A karalábé-, zeller-, petrezselyemleveleket nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A félbevágott nyakakat egy nagy lábasba tesszük, hozzárakjuk még a hagymákat, a chilipaprikákat, öntünk rá vizet, fűszerezzük. Forrás után visszavesszük a hőt, s 45 percig főzzük fedő alatt. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót is, s további 45 percig főzzük.
  3. Tálaláskor szedünk a tányérba levest, s szórunk rá borsot, paprikát és tárkonyt. Petrezselyemlevéllel díszítjük.
  4. Aki akar, tehet még bele tésztát, a lúdgége tészta stílusos hozzá. Mivel zöldségekkel nagyon gazdagon béleltem, én ezt most kihagytam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 90 p

Ez a leves Márton-napkor készült sok-sok zöldséggel.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...