Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Galambleves zöldségekkel

Galambleves zöldségekkel
Galambleves zöldségekkel
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán ugyan, de adódik alkalom, hogy felpucolt galambhoz jussak barátnőm jóvoltából. Ezt nagy örömmel fogadom és nem is kérdés, hogy leves lesz belőle!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A nagymamám régen (lázas) betegségre mindig főzött galamblevest. Ha jól tudom, szülések után is hagyománya volt a főzésének. Mi általában nem ezen apropókból fogyasztjuk. Az egész család kedveli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított galambot (szerencsére így szoktuk kapni) tetszés szerint feldaraboljuk, 3 liter hideg vízben feltesszük főni (a máját még nem tesszük bele).
  2. Forrás után lehabozzuk, hozzátesszük a zöldségeket, a petrezselyemzöldet általában később tesszük bele.
  3. Addig főzzük, amíg a zöldségek puhák lesznek, ekkor ezeket kivesszük a levesből.
  4. Beletesszük a májat.
  5. Tovább főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ez az idő az állat korától függ. Az öreg galambnak kellhet 4-5 óra is.
  6. A levestésztát külön főzzük meg, fele rész leveslével és fele rész vízzel. Mi cérnametélttel szeretjük.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 22 492
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lucky13

Mióta szakács: 2012.06.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyógyító leves, húsleves galambból, galambos leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucky13
Lucky13 / Lucky13 Fri, 2012-07-06 12:33

Akkor jól tudtam, tényleg főztek galamblevest szülés után az anyukának :)
Jó étvágyat hozzá és viszont kívánok SZÉP NAPOT!
Anett

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-07-06 11:05

Nagyon finom ez a leves.:-))
A gyerekeim születése után főzött ilyen csodát anyósom, de ez alapján el fogom készíteni.:-))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

615
galamb 90 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
burgonya 1 db
karalábé 0.5 db
petrezselyem 1 csokor
paradicsom 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 l