Köménymag

Köménymag

Leírás

Intenzív aromájú fűszer, pikáns, enyhén kesernyés ízzel. A Földközi-tenger keleti medencéjében és Egyiptom északi részén őshonos. Jellegzetes ízt ad az osztrák, dél-német, magyar ételeknek, de előszeretettel használja az indiai, mexikói konyha, valamint az észak-afrikai országokban is ízesítenek vele. Egészben vagy porított formában kapható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, fénytől védett helyen.

100g Köménymag

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

köménymag?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?