Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyúkleves 6. - gyöngytyúkból

Tyúkleves 6. - gyöngytyúkból
Tyúkleves 6. - gyöngytyúkból
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem szoktam mindig leszűrni, csak ha vendékeknek tálalok.
A főtt húst ki szoktam szedni - comb, mellehúsa - , és befűszerezem, majd egy tepsibe pici zsíron pirosra sütöm, és valamilyen körettel tálalom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyöngytyúkot feldaraboljuk, és felöntjük bőséges hídeg vízzel, (kb. 3 l)
  2. Nagy lángon felforraljuk, majd ha habos, takarékra állítjuk a lángot.
  3. A habját leszedjük.
  4. Beletesszük a megpucolt, megmosott  zöldségeket.
  5. Fűszerezzük, és kis lángon tovább főzzük, míg a hús meg nem puhul (kb. 1.5 óra).
  6. Tálalás előtt leszűrjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 943
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hoprik ferencné

Mióta szakács: 2011.03.31.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tanyasi gyöngytyúkleves, húsleves, tyúkhúsleves,

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

272
tyúk 1 kg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 3 szál
karalábé 0.5 db
zeller 1 kis db
burgonya 2 db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
víz 3 l