Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Csípős fűszerpaprika, kereskedelmi nevén csemege csípős fűszerpaprika őrlemény. A magyaros ételek elkészítésének elengedhetetlen kelléke. Az ételek gusztusos, piros színét és kellemes csípős fűszerhatását adja. A legjobb fajták Szegedről és Kalocsáról származnak, ahol paprikaőrlő malmokban állítják elő. A paprika csípős ízét a kapszaicin vegyület okozza, amely megtalálható számos más fűszerben is. A paprikát kezdetben borspótló fűszerként használták a XVIII. század végén, majd az 1831. évi kolerajárvány idején megelőző gyógyszerként terjedt el. Ezt követően először az alföldön vált ismertté mint a pörköltalap elengedhetetlen kelléke.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Csípős fűszerpaprika alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!