Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Mélyvörös színű, jellegzetes illatú, kesernyés ízű fűszer. Bár a világ legdrágább fűszere - mivel egy kilogramm sáfrányhoz száznegyven-százhatvanezer bibét szednek le, gyűjtése és termesztése fáradságos munka - csak keveset kell használni belőle az ízesítéshez. Az ételeknek gyönyörű sárga színt és különleges ízt ad.
FONTOS!
A sáfrány önmagában mérgező.
Ha egészben lévő bibéhez jutunk hozzá, sose használjunk belőle 3-4 db-nál többet egyszerre - ez kevesebb, mint 1 gramm! (Nem véletlenül lehet CSAK 1 grammos adagokban kapni!)
Ha por alakban vesszük (és valódi, jó minőségű), 1 vagy 2 késhegynél/csipetnél többet ne tegyünk az ételbe.
Terhes kismamák és gyerekek nem fogyaszthatják semmilyen adagban. Várandósoknál ugyanis kis mennyiség is vérzést, rosszabb esetben vetélést okozhat.
És végül a legfontosabb: 5 grammra azt mondják bódító hatása van, de akár ennyi is - testsúlytól és életkortól függően - akár halálos mérgezést is okozhat! A hivatalos dózis 20 grammot ad (felnőtt, jó kondiban lévő, 80-90 kg-os embernél).

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, sötét, hűvös helyen.

Sáfrány alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!