Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai finomságok HK konyhájából

Indiai finomságok HK konyhájából
Indiai finomságok HK konyhájából
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen imádom ezeket az ízeket, fűszereket... A régi családi ebédeket juttatják eszembe, mikor édesanyám vega volt, és a nagynénéméket láttuk vendégül ilyen finomságokkal. A főzés végére a konyha romokban volt, rengetegféle ételt készítettünk, majd a perceken belül mindent megettünk. Azidőtájt ismertem meg a Govinda éttermet is, és a szakácskönyvükben rengeteg finomság lapul.Többek között ezek is.

hozzávalók / 2 adag

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

Szólj hozzá!

elkészítés

Vajas csirke:

  1. A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a felkockázott csirkehúst. Néhány órán vagy akár egy éjszakán keresztül is hagyjuk a pácban a husit.
  2. Másnap szűrjük le, a páclevet tegyük félre.
  3. Felforrósított vajban pirítsuk meg a csirkét, öntsük rá a pác felét, illetve tegyük bele a szósz hozzávalóit is: a paradicsompasztát, a cukrot és a tejszínt. Főzzük össze, és tegyük félre.

Fűszeres krumplitekercs:

  1. Összekeverjük a kétféle lisztet az olajjal és a fűszerekkel, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Majd fél ujjnyi vastag téglalap formára kinyújtjuk, és ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt burgonyát villával összetörjük, belekeverjük az összevágott zöld paprikát, a fűszereket és a tojást.
  3. A tölteléket egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán, amit szorosan feltekerünk, és az így kapott tésztakígyót ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a sütés folyamán a töltelék besötétedik.

Alma-mazsola chutney:

  1. Egy serpenyőben a felolvasztott vajban megpirítjuk a fűszereket, majd beletesszük az almát és a mazsolát, és puhára pároljuk, de ne főzzük szét a gyümölcsöt. Kb. 20 perc alatt elkészül.
  2. Én még egy kis fokhagymás naan-t is készítettem, nálunk elmaradhatatlan, ha indiait eszünk.

Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 987
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajas csirke, fűszeres krumplitekercs, alma-mazsola chutney, indiai fogások

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2085
csirkemell filé 1 db
sűrített paradicsom 30 dkg
cukor 1 teáskanál
főzőtejszín 1.5 dl
vaj 1 ek
joghurt 4 dl
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
garam masala 1 teáskanál
római kömény 0.5 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
kardamom 1 kk
koriander 0.5 teáskanál
fahéj 0.5 tk
kurkuma 0.5 tk
görögszéna 0.5 tk
chili 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
kurkuma 1 tk
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
burgonya 5 közepes db
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
kókuszreszelék 2 ek
szezámmag 1 ek
gyömbér 0 ízlés szerint
garam masala 1 teáskanál
tojás 1 db
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
alma 5 db
mazsola 10 dkg
szegfűszeg 4 db
fahéjrúd 1 db
citromlé 0.5 dl
cukor 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
vaj 1 ek