r
Nosalty Logó

Indiai finomságok HK konyhájából

Mi van itthon
Indiai finomságok HK konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

2090
Kalória
73.5g
Fehérje
343.7g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
1081.3g
Víz
254.5g
Koleszterin
31g
Élelmi rost
121.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

Összesen 2090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

Összesen 4174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

Összesen 123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    343.7 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1081.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4983.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    687.4 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    2162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    3089 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 4174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2560 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A vajas csirkéhez

  1. Vajas csirke:
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a felkockázott csirkehúst. Néhány órán vagy akár egy éjszakán keresztül is hagyjuk a pácban a husit.
  3. Másnap szűrjük le, a páclevet tegyük félre.
  4. Felforrósított vajban pirítsuk meg a csirkét, öntsük rá a pác felét, illetve tegyük bele a szósz hozzávalóit is: a paradicsompasztát, a cukrot és a tejszínt. Főzzük össze, és tegyük félre.
  5. Fűszeres krumplitekercs:
  6. Összekeverjük a kétféle lisztet az olajjal és a fűszerekkel, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  7. Majd fél ujjnyi vastag téglalap formára kinyújtjuk, és ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt burgonyát villával összetörjük, belekeverjük az összevágott zöld paprikát, a fűszereket és a tojást.
  8. A tölteléket egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán, amit szorosan feltekerünk, és az így kapott tésztakígyót ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a sütés folyamán a töltelék besötétedik.
  9. Alma-mazsola chutney:
  10. Egy serpenyőben a felolvasztott vajban megpirítjuk a fűszereket, majd beletesszük az almát és a mazsolát, és puhára pároljuk, de ne főzzük szét a gyümölcsöt. Kb. 20 perc alatt elkészül.
  11. Én még egy kis fokhagymás naan-t is készítettem, nálunk elmaradhatatlan, ha indiait eszünk.
  12. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 20 p

Egyszerűen imádom ezeket az ízeket, fűszereket... A régi családi ebédeket juttatják eszembe, mikor édesanyám vega volt, és a nagynénéméket láttuk vendégül ilyen finomságokkal. A főzés végére a konyha romokban volt, rengetegféle ételt készítettünk, majd a perceken belül mindent megettünk. Azidőtájt ismertem meg a Govinda éttermet is, és a szakácskönyvükben rengeteg finomság lapul.Többek között ezek is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek