Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke vindaloo

Csirke vindaloo
Csirke vindaloo
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept portugál eredetű, de Kelet-Indiában honos recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk és a fűszereket (mustármag, római kömény, koriander, kurkuma) megpirítjuk benne.
  2. Mikor már erősen illatozik, a hagymát felkockázzuk, és az olajon elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért, majd a kockákra (3x3 cm) felvágott csirkemellet. Fehéredésig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikákat , a fahéjat és a cayenne borsot is.
  3. Kb. 5 percig sütjük a húst, majd hozzáadjuk az ecetet, a barna cukrot és a paradicsomkonzervet. Ha szükséges, vízzel vagy alaplével hígítjuk egy kicsit. Forrástól számítva további 10 percig főzzük fedő alatt.
  4. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 365
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirkefalatok, pikáns csirkemell, csirke indiai fűszerezéssel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

231
csirkemell filé 60 dkg
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
kurkuma 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
1 teáskanál
mustármag 1 kk
fahéj 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 kk
almaecet 1 ek
konzerv paradicsom 20 dkg
cayenne bors 1 kk
barna cukor 1 teáskanál