Rétesliszt

Rétesliszt

Leírás

A finomlisztnél jobb sikértartalmú búzaliszt, amelynek BFF-55 a sütőipari kódja és kétszer fogós lisztnek is nevezik. Felhasználható gyúrt tészták, galuska, panírok, sütemények készítéséhez. Előfordul, hogy a legjobb eredményt a finomliszt és rétesliszt keverése adja. A magyar háziasszonyokra jellemző, hogy szívesebben használnak finomlisztet. Receptek elkészítésekor érdemes meggyőződni róla milyen lisztben értendők a mennyiségek, mert a rétesliszt kevesebb vizet vesz fel.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, sötét, hűvös helyen.

100g Rétesliszt

fehérjetartalom

10.33 g

zsírtartalom

0.655 g

szénhidráttartalom

76.31 g

víztartalom

11.92 g

gramm rétesliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

108 mg

Magnézium

22 mg

Kalcium

15 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.044 g

Kolin

10.4 mg

Niacin - B3 vitamin

1.25 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.438 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.33 g

Zsír

telített zsírsav

0.155 g

egyszeresen telített zsírsav

0.087 g

többszörösen telített zsírsav

0.413 g

ásványi anyagok

Kalcium

15 mg

Vas

1.17 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

108 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.7 mg

Réz

0.144 mg

Mangán

0.682 mg

Szelén

33.9 µg

szénhidrát

rost

2.7 g

cukor

0.27 g

víz

11.92 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.12 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.04 mg

Niacin - B3 vitamin

1.25 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.438 mg

Folát

26 µg

Kolin

10.4 mg

Lutein+zeaxantin

18 µg

E vitamin

0.06 mg

K vitamin

0.3 µg

B6 vitamin

0.044 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!