Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (4)

leírás

A garam masala az egyik legismertebb indiai fűszerkeverék. Sokféle változatban készül.
A legáltalánosabb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld- vagy fekete kardamom, fekete bors, szegfűszeg, szerecsendió-virág.
Az összetevőket száraz serpenyőben megpirítják - ezáltal az ízek intenzívebbek lesznek -, majd vagy egészben, de leggyakrabban őrlemény formájában használják a főzéshez. Zöldséges ételekhez, húsokhoz, halakhoz használt fűszerkeverék.

mikor vegyem

Egzotikus fűszereket árusító boltokban, de hipermarketek polcain is megtalálható.
Itthon én még csak nagy kiszerelésben láttam, de érdemes kisebb adagokban üvegbe rakni, a maradékot pedig legumizott zacskóban lefagyasztani.
Ha van egy kávédarálónk, akkor otthon is nyugodtan nekifoghatunk az elkészítéséhez. Ilyenkor izgalmas fűszerillat-kavalkád lengi be az egész lakást.

hogyan tároljam

Jól záródó fűszertartóban.

Garam masala alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (4)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Kristina
        RAW / Kristina Sun, 2010-12-19 14:54

        Sok féle változata van, attól függően hogy India melyik részében készitik. De azért az alapok hasonlóak:)kissebb eltérésekkel. Az Ayurvédában "meleg" fűszernek tartják, ezért is ajánlatos a hideg téli napokon fogyasztani. Ha lehetőségünk van rá, érdemes kedves Tóth Gábor ajánlatát kipróbálni, egészben szárazon megpörkölni, és frissen ledarálva az ételhez adni. Rengeteg vegetáriánus India étel készül ezzel a remek fűszerkeverékkel, vannak olyanok akik még a káposztát is ezzel i'zesi'tik!
        Tiszetelttel Krisztina

        viola01
        Hagymafaló / viola01 Fri, 2015-02-13 20:51

        Egyetértek, hogy érdemesebb frissen elkészíteni. Pláne, hogy az alapanyagok könnyen beszerezhetőek hozzá (többségük minden konyhában megtalálható szerintem), és ezzel pénzt takaríthatunk meg.

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Sun, 2009-10-25 11:07

        Találtam egy helyet, ahol a Garam masala kis kiszerelésben és egészben, őrlés nélküli változatban is beszerezhető. Ez a www.fuszeraruhaz.hu

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Sat, 2009-07-25 08:33

        Nem a húsok fűszere!!!
        Azokra külön hal, hús, csirke masalákat használnak. Összetételük tájegységenként más.
        A garam masala a zöldságételek keveréke elsősorban.
        Ajánlom a "DISH-LIFE" márkájú extra speciál GARAM MASALA powder-t.
        Összetéte: cumin, cardamom, black pepper, dry ginger, tejpat, chilli, feneiseeds, common salt, cassia, fenugreek. Megjegyzem, náluk a kömény általában a római köményt jelenti.