Joghurt

Joghurt

Leírás

Tehén-vagy juhtejből, baktériumkultúrával előállított, savanyú tejkészítmény. A joghurt létrejötte a legenda szerint a Kaukázushoz köthető, ahol egy véletlen folytán különböző mikroorganizmusok kerültek egy köcsög tejbe, és mivel a hőmérséklet is megfelelő volt számukra, megsavanyították a tejet. A törökök „yogurut”-nak nevezték el az így létrejött készítményt. Mindez a 8. században történt, a 11. századtól pedig már a ma is használatos „yoghurt” elnevezéssel illették. A joghurt élő egészség: kalciumban, foszforban, káliumban, fehérjében és B-vitaminkoban gazdag. Ajánlatos natúr joghurtot választani, amely hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A konyhában széleskörűen használható: adhatjuk salátákhoz, levesekbe, húsokhoz és számtalan desszert alapanyaga.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

2938 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek