Joghurt

Joghurt

Leírás

Tehén-vagy juhtejből, baktériumkultúrával előállított, savanyú tejkészítmény. A joghurt létrejötte a legenda szerint a Kaukázushoz köthető, ahol egy véletlen folytán különböző mikroorganizmusok kerültek egy köcsög tejbe, és mivel a hőmérséklet is megfelelő volt számukra, megsavanyították a tejet. A törökök „yogurut”-nak nevezték el az így létrejött készítményt. Mindez a 8. században történt, a 11. századtól pedig már a ma is használatos „yoghurt” elnevezéssel illették. A joghurt élő egészség: kalciumban, foszforban, káliumban, fehérjében és B-vitaminkoban gazdag. Ajánlatos natúr joghurtot választani, amely hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A konyhában széleskörűen használható: adhatjuk salátákhoz, levesekbe, húsokhoz és számtalan desszert alapanyaga.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Joghurt

fehérjetartalom

3.47 g

zsírtartalom

13003.081 g

szénhidráttartalom

4.66 g

víztartalom

87.9 g

Hány kalória

gramm

joghurt?

Top ásványi anyagok

Kalcium

121 mg

Foszfor

95 mg

Nátrium

46 mg

Magnézium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.032 g

Kolin

15.2 mg

C vitamin

0.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.389 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.47 g

Zsír

telített zsírsav

2.096 g

egyszeresen telített zsírsav

0.893 g

többszörösen telített zsírsav

0.092 g

koleszterin

13 g

ásványi anyagok

Kalcium

121 mg

Vas

0.05 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

95 mg

Nátrium

46 mg

Cink

0.59 mg

Réz

0.009 mg

Mangán

0.004 mg

Szelén

2.2 µg

szénhidrát

cukor

4.66 g

víz

87.9 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.029 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.142 mg

Niacin - B3 vitamin

0.075 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.389 mg

Folát

7 µg

Kolin

15.2 mg

Retinol

27 µg

Béta-karotin

5 µg

E vitamin

0.06 mg

D vitamin

2 µg

K vitamin

0.2 µg

B12 vitamin

0.37 µg

A vitamin

27 µg

C vitamin

0.5 mg

B6 vitamin

0.032 g

3049 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek