Rizottó rizs

Az igazi olasz rizottó alapanyaga, ebből készül a folyós állagú kásaszerű étel. A legjobb rizottó rizs fajták az Arborio és a Carnaroli. A rizs hófehér színű és magas keményítő tartalmának köszönheti, hogy nehezen szétfőzhető. Rizottó rizs, rizottó módszerrel elkészítve tökéletes, de alkalmas még desszertek, édességek elkészítéséhez. A rizottó az észak-olasz konyha egyik alappillére.
Bármikor.
Eredeti csomagolásban, száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
6.5 g
zsírtartalom
0.439 g
szénhidráttartalom
79.15 g
víztartalom
13.29 g
Foszfor
95 mg
Magnézium
23 mg
Vas
4.23 mg
Kalcium
3 mg
B6 vitamin
0.171 g
Niacin - B3 vitamin
4.113 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.287 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.565 mg
fehérje
6.5 g
Zsír
telített zsírsav
0.14 g
egyszeresen telített zsírsav
0.161 g
többszörösen telített zsírsav
0.138 g
ásványi anyagok
Kalcium
3 mg
Vas
4.23 mg
Magnézium
23 mg
Foszfor
95 mg
Nátrium
1 mg
Cink
1.1 mg
Réz
0.21 mg
Mangán
1.037 mg
Szelén
15.1 µg
szénhidrát
rost
2.8 g
víz
13.29 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.565 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.048 mg
Niacin - B3 vitamin
4.113 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.287 mg
Folát
231 µg
Folsav
225 µg
B6 vitamin
0.171 g
Legizgalmasabban felhasználható zöldségünk a káposzta, a levestől a rakottasig mindenben nagyot nyújt. Most a legmagyarosabb megjelenésében mutatjuk meg: szabolcsi módra készítjük. Ugye a te kedvenced is a töltött káposzta?
GrétiVisszaszámlálás indul! Itt az adventi szezon, ne bonyolítsuk túl az életünket túlzottan hosszadalmas és összetett fogásokkal a héten: főzzünk gyorsan elkészülő leveseket és főételeket, a desszertek pedig álljanak itt karácsonyi inspirációként!
NosaltyA karácsonyi időszakban már évek óta összegyűjtjük kedvenc magyar keramikusainkat, hiszen rengeteg tehetséges alkotó van az országban, akik érdemesek a figyelemre. Ezúttal sincs ez másképp: újabb 5 keramikust ajánlunk, akinek munkája beragyogja az ünnepeket.
Szász NóriSorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek az ünnepi, ínycsiklandozó decemberi fogások!
Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!
Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?