Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Koktélrákos rizottó

Koktélrákos rizottó
Koktélrákos rizottó
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rizottó: bárhol, bármikor, bármilyen formában jöhet. Ez az általam egyik leggyakrabban készített változata.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A koktélrákot 30 g vajon, egy gerezd fokhagymával néhány percig pároljuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Kis tálban, letakarva félretesszük.
  2. Egy vastag falú edényben diónyi vajat 2 ek olívaolajjal felmelegítünk, az összeaprított vöröshagymát, majd a maradék fokhagymát puhára pároljuk benne.
  3. Hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst, üvegesre pirítjuk, majd felengedjük a borral, közben folyamatosan keverjük.
  4. Miután a rizs a bort magába szívta, a forró alapléből kanalazunk a rizshez. A finom, krémes rizottó titka a folyamatos (értsd: szüntelen, megállás nélküli) keverés, ezért ne legyünk restek, és egy pillanatra se hagyjuk magukra a rizsszemeket! Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy (szükség esetén kis forró vízet is adhatunk a végén a rizshez). Sóval ízesítjük.
  5. Az előkészített koktélrákokat ekkor adjuk a rizottóhoz.
  6. Zárásként hozzákeverjük a vajat és a parmezánt. Az edényt a tűzről lehúzva lefedjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána azonnal fogyasztjuk.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 82 419
elküldve: 15
receptkönyvben: 720
elkészítve: 40/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

koktélrákos risotto, rizottó koktélrákkal, risotto koktélrákkal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildikeszabo
Auringonkukka / ildikeszabo Wed, 2013-08-28 12:30

Nem tudom eddig miért nem csináltam rizottót, pedig az egyik legegyszerübb és legfinomabb kaja. Most hogy volt itthon koktélrákom, meg petrezselymem is, gondoltam veszek rizottó rizst és kicsit feldobom a hétköznapokat. Isteni lett! Köszönöm!

csabaovb
csabaovb Tue, 2013-03-05 22:02

Jó kis Jamie Oliver? :)
Én is kipróbáltam nagyon ízletes tud lenni vacsira! :)

nononi
nononi Fri, 2010-12-31 18:03

csodalatosan finom volt......es alaple nelkul is(mert en ugy keszitettem)

tunde8317
tunde8317 Wed, 2010-11-24 20:28

kicsit féltem,hogy elrontom,még sosem csináltam tengeri herkentyűs ételt,de sokkal egyszerűbb volt mint gondoltam és isteni finom.ajánlani tudom mindenkinek.nagyon köszönöm a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-31 18:33

Elkészíthető csirke alaplével is? Nekem a halas kicsit macerásnak tűnik...

karuzo
karuzo Sun, 2010-06-27 20:41

Nagyon-nagyon finom, és még annál is sokkal egyszerűbb!! Köszönjük!

Lyly
Lyly / Lyly Fri, 2010-06-25 13:02

Ma ebédre készítettem, isteni volt:) tuti máskor is megcsinálom majd.

zsofipipi
zsofipipi Fri, 2010-02-12 13:31

Megcsináltam és nagyon finom lett, viszont egy apróságot megemlítenék, hogy ha valaki nem frissen fogyassza, hanem, mint a jelen esetemben is másnap ebédre viszi el, az ne tegyen rá parmezán sajtot, csak tálaláskor, mert nekem az egész majdnem ehetetlenül keserű lett a sajttól, hogy egy éjszakát állt benne. És én még egy kis friss apróra vágott anánásszal bolondítottam meg, de ezen a kis apróságon túl, nagyon finom frissen és biztosan többször meg fogom még csináln.. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-05-30 10:58

Úristen, de jól néz ki....

680
rizottó rizs 400 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
vaj 100 g
fehérbor 2 dl
parmezán sajt 150 g
koktélrák 300 g
petrezselyem 1 csokor
hal alaplé 12 dl
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint