Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paella tenger gyümölcseivel

Paella tenger gyümölcseivel
Paella tenger gyümölcseivel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem születésnapjára készítettem. Oda van a spanyol emberekért, ételekért. No nem lett olyan szépséges, mint a szakácskönyvekben látható, de nagyon ízlett neki. Ennek a hatalmas mennyiségnek legalább a 3/4-ét ő ette meg. Innen is látható, hogy mindent megteszek a kondíciójáért. Az eredeti receptben, sőt nagyon sok spanyol ételben ott szerepel a chorizo, de mivel én nem kedvelem, ezt a hozzávalót kihagytam. Amúgy is annyi mindenből készülhet paella.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jókora serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a felkockázott hagymát üvegesre pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a felcsíkozott kápia paprikát és a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, míg a csirke kifehéredik (egy kicsit meg is pirulhat). Ekkor adjuk hozzá a füstölt paprikát.
  2. Következő hozzávaló a chili és a fokhagyma, majd ha egy kicsit pirultak, akkor a felkockázott paradicsom. Tovább kevergetjük, sütjük.
  3. Most következik a rizs, melyet szétterítünk a serpenyőben.
  4. A csirkealaplevet felforrósítjuk, a sáfrányt hagyjuk benne ázni 5-10 percet. Evvel az alaplével engedjük fel a sülő rizst. Kicsire vesszük a lángot, hogy lassan, gyöngyözve főjön az étel kb. 15 percig.
  5. Ekkor egyenletesen eloszlatjuk rajta a zöldborsót, a rákot és a kagylóhúst, és ezekkel együtt főzzük még 5 percig. A végén kevés citromot is facsarhatunk a tetejére.
  • tepsi mérete: 35 cm
  • költség: 5000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 30 442
elküldve: 4
receptkönyvben: 73
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

spanyol rizs tenger gyümölcseivel, rákos-kagylós rizs, rizses egytálétel tenger gyümölcseivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mokuska83
mokuska83 Wed, 2015-09-23 12:57

Nagyon finom :) igazabol csirke nelkul keszitettem mivel nalunk nem kozkedvelt semmilyen szarnyas :)) de nagyon izlett. Koszonjuk a receptet

377
rizottó rizs 2 bögre
sáfrány 1 csipet
csirke alaplé 1 l
tigrisrák 25 dkg
kagylóhús 25 dkg
csirkemell filé 50 dkg
sonkahagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
kápia paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
zöldborsó 20 dkg
chili 1 db
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 teáskanál