r
Nosalty Logó

Rizskoch friss málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simon Gábor
Rizskoch friss málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rizskoch friss málnával

Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rizskoch friss málnával

Összesen 2741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rizskoch friss málnával

Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 2741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 126 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Rizskoch friss málnával

Elkészítés

Rizskoch friss málnával

  1. A kerekszemű rizst öntsük fel a tejjel és a vízzel, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot. Kezdjük el lassú tűzön főzni, s közben időnként kavargassuk meg.
  2. Amikor besűrűsödött, és megfőtt a rizs, akkor hozzáadhatjuk a cukrot, a vajat, a citrom lereszelt héját és levét. Kavarjuk el alaposan, ezután hagyjuk szépen kihűlni.
  3. Amikor kellően kihűlt a tejberizs adjuk hozzá a tojások sárgáját, kavarjuk el, majd forgassuk bele gyöngéden a felvert tojáshabot is.
  4. A tepsit vajazzuk ki, és öntsük bele a masszát. Végül tegyük bele a friss málnát is, és kissé nyomkodjuk a rizskochba.
  5. 180°C-os sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük szép pirosra.
  6. Ha szép kockákat szeretnénk tálalni, akkor mindenképp hűtsük le szeletelés előtt.
  7. Szórjuk meg porcukorral, és pár szem málnával dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 326
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 10.

Receptkategóriák

Rizskoch friss málnával
Simon Gábor 53 recept

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni vele. Általában friss lekvárral szokás tálalni, azonban a savanykás, friss málna hozzáadásával egy igazán üdítő, nyárias desszertet kapunk eredményül. A rizskoch lényege, hogy jó szaftos legyen az alapja, ezáltal biztosan nem fog kiszáradni a sütőben.

Hozzávalók

Rizskoch friss málnával

Címlapról ajánljuk

További cikkek