r
Nosalty Logó

Medvehagymapesztós rizottó sült zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rama
Medvehagymapesztós rizottó sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

medvehagymapesztó

sült zöldségek

rizottó

Összesen 452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

medvehagymapesztó

sült zöldségek

rizottó

Összesen 2711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

medvehagymapesztó

sült zöldségek

rizottó

Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2246 micro
Összesen 452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5239.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    3308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1535 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13475 micro
Összesen 2711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 104 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

medvehagymapesztó

sült zöldségek

rizottó

Elkészítés

medvehagymapesztó

  1. A csíkokra vágott medvehagymát, az olvasztott margarint, a porított szezámmagot, a sörélesztőpelyhet és a citromlevet késes aprítóba öntjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd krémesítjük.

sült zöldségek

  1. A zöldségeket feldaraboljuk, majd sütőpapírra tesszük és meglocsoljuk az olvaszott margarinnal. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és kicsit összeforgatjuk, hogy egységesen jusson a szemekre a zsiradékból és a fűszerekből.
  2. 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre pirítjuk.

rizottó

  1. Az aprított póréhagymát lepirítjuk a margarinon és chilivel, sóval, borssal ízesítjük.
  2. Hozzáadjuk a rizst, picit átpirongatjuk, majd felöntjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi. Amikor elfőtt az első adag alaplé a rizsről, öntsük rá a bort, így mire elkészül biztosan nem lesz savas ízű a rizottó.
  3. Mikor a bor is elfőtt a rizsről, jöhet ismét annyi alaplé amennyi ellepi, és ezt ismételgessük, amíg már majdnem teljesen puha a rizs és csak kb. két deci folyadék maradt. Amíg a rizottó rizs puhulgat, bőven el tudjuk készíteni a zöldségeket.
  4. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót (ha fagyasztottat használunk, előtte olvasszuk ki), majd a házi készítésű medvehagymapesztót is, és alaposan keverjük össze.
  5. A kész rizottóhoz keverjük hozzá a sült zöldségeket, egy pár szemet érdemes félretenni tálaláshoz a tetejére. Ha volt a medvehagymacsokorban virág, azt is rátehetjük díszítés gyanánt.
  6. Ízlés szerint szórjuk meg növényi parmezánnal, majd tálaljuk azon melegében.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 165
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 03.

Receptkategóriák

Imádjuk a medvehagymát és imádjuk a rizottót is, így muszáj volt egyesítenünk a kettőt ebben a csodálatosan krémes, zöldségekkel telepakolt, pesztós rizottóban. A pesztót természetesen a medvehagymából készítettük el, a zöldségeket pedig külön, a sütőben pirítottuk meg, így még finomabb ízeket előcsalva belőlük. Már egy vékony csokorból is elkészíthetjük, szezonon kívül pedig nyugodtan cseréljétek a medvehagymát bazsalikomra, petrezselyemre vagy spenótra!

Hozzávalók

medvehagymapesztó

sült zöldségek

rizottó

Címlapról ajánljuk