adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
1 kis fej vöröshagyma
-
200 g rizottó rizs
-
400 ml zöldség alaplé
-
40 dkg sütőtök
-
4 szál kakukkfű
-
2 szál rozmaring
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
60 g fodros kel
446
Kalória
9.1g
Fehérje
70.4g
Szénhidrát
11g
Zsír
157.5g
Víz
20g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
67g rizottó rizs239 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
133g zöldség alaplé9 kcal
-
33 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
133g sütőtök50 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
5g rozmaring6 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g fodros kel0 kcal
Összesen
446
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
400g sütőtök151 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g fodros kel0 kcal
Összesen
1337
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
15.5g rizottó rizs56 kcal
-
7.8g fehérbor6 kcal
-
31g zöldség alaplé2 kcal
-
1.9g parmezán sajt8 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
31g sütőtök12 kcal
-
0.9g kakukkfű1 kcal
-
1.1g rozmaring1 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g fodros kel0 kcal
Összesen
103
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 998.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 534 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 157.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 934 micro
-
β-karotin 4863 micro
-
β-crypt 3888 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
446
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2994.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 1603 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 211.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 472.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2025 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 585 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 2802 micro
-
β-karotin 14590 micro
-
β-crypt 11663 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1337
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 217 micro
-
β-karotin 1132 micro
-
β-crypt 905 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
103
kcal
Elkészítés
- Vágjunk le egy kis darabot a tökből és pucoljuk meg majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba és keverjük össze sóval, borssal, olívaolajjal és egy csipettel a zöldfűszerekből. Öntsük ki egy tepsire és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirítsuk meg őket.
- Melegítsük fel a sütőt 200°C fokra. Távolítsuk el a magokat a maradék sütőtökből, vágjuk nagyobb darabokra és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Szórjuk meg egy csipet sóval, borssal a kakukkfűvel és rozmaringgal, majd csepegtessünk rá egy kis olívaolajat. Süssük őket aranybarnára kb. 40-45 perc alatt.
- Hagyjuk hűlni egy kicsit, majd kaparjuk ki a belsejét. Egy turmixban pürésítsük össze, adjunk hozzá pár csepp alaplevet, ha túl sűrű és nem viszi a turmix. Passzírozzuk át egy szűrőn.
- Mossuk meg, majd vágjuk a fodros kelt nagyobb darabokra. Forrázzuk le a kelt, majd tegyük jeges vízbe. Szűrjük, majd csepegtessük le. Hevítsünk olajat egy nagyobb lábasban és öntsük bele a rizst. Pirítsuk 1-2 percig óvatosan kevergetve, nehogy összetörjük a rizsszemeket.
- Adjuk hozzá a hagymát és fonnyasszuk kb. 1 percig. Adjuk hozzá a fehérbort és forraljuk vissza a negyedére. Apránként kezdjük adagolni az alaplevet merőkanalanként hagyva, hogy a rizs felvegye.
- Folytassuk addig, amíg az összes alaplevünk elfogy és a rizottó elkezdett felvenni egy krémes állagot. Ez kb. 20 percet vesz igénybe. Ha egyben ráöntjük az összes alaplevet, nem tudjuk kontrollálni a folyamatot és egy ázott masszát kapunk a végére.
- Akkor tökéletes a rizs, ha már az állaga krémes, de még láthatjuk a rizsszemek belsejében a fehér kis "magszemeket". Vegyük le a hőfokot a legalacsonyabbra, adjuk hozzá a reszelt parmezánt, a kelt és a kockázott pirított sütőtököt, majd 4 ek pürét és végül a vajat.
- Forgassuk össze lazán és el is készült. Azonnal tálaljuk a parmezánforgáccsal a tetején.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 60 p
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses