Nosalty Logó

Reteklevélpesztós rizottó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Reteklevélpesztós rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pestóhoz

A rizottóhoz

Összesen 848 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pestóhoz

A rizottóhoz

Összesen 3388 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pestóhoz

A rizottóhoz

Összesen 235 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 848 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7911 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2163 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    3653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    2840 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6132 micro
Összesen 3388 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

A pestóhoz

A rizottóhoz

Elkészítés

A pestóhoz

  1. A retekleveleket alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd leveleire tépkedjük. Késes konyhai robotgépbe vagy turmixba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a reszelt parmezánt, az olajos magvakat, egy kis citromlevet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és krémesre mixeljük.

A rizottóhoz

  1. Két evőkanál vajat felhevítünk egy serpenyőben, és az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne 3-4 perc alatt.
  2. Hozzáadjuk a rizst, egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és további 3-4 percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog.
  3. Hozzáadunk két merőkanál alaplevet, és alacsony lángon, sűrűn kavargatva főzzük. Ha rizs felszívta a folyadékot, akkor pótoljuk, és egészen addig főzzük, amíg a rizsszemek kívül puhák lesznek, de belül még fogkemények maradnak.
  4. Ekkor hozzáadjuk a reteklevél-pestót, a reszelt parmezán sajtot, és addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad, illetve, a pesto teljesen elvegyül a rizsalappal.
  5. Azonnal, forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal vagy sópelyhekkel a tetején.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 221
  • Össznézettség: 648
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hering András 19 recept

A friss reteknél aligha van jobb tavaszi zöldség, amelyet a reggelihez vagy a vacsorához tálalhatnánk, az emberek nagy része azonban legtöbbször csak a zöldség fehér-rózsaszínben pompázó gumójának felhasználására összpontosít, a retek levele általában már a zöldségesnél a kukában végzi. Ezt a filléres alapanyagot véletlenül sem érdemes kidobni, egyfelől nagyon egészséges, számos módon felhasználható különböző ételekbe és nagyon ízletes, másfelől felhasználásával kevesebb hulladékot termelhetünk! Most egy egyszerű, könnyed reteklevélpesto segítségével tesszük még izgalmasabbá a rizottót.

Hozzászólások

Hozzávalók

A pestóhoz

A rizottóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek