Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós rizottó

Zöldborsós rizottó
Zöldborsós rizottó
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan itt a borsószezon, így esett a választásom a borsós rizottóra. Bevallom, a mai ebédhez még fagyasztott borsót használtam, de remélem, hamarosan már saját termésből is elkészíthetem.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 1 ek olívaolaj
  • 100 g hideg vaj felkockázva
  • 2 szál újhagyma felaprítva
  • 175 g rizottó rizs
  • 1 dl fehérbor
  • 6 dl zöldség alaplé
  • 50 g finomra reszelt parmezán 
  • 300 g zöldborsó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közepes lángon forrósítsuk fel az olajat, és olvasszunk benne fel 25 g vajat.
  2. Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Majd adjuk hozzá a rizst. Főzzük kb 2 percig, aztán adjuk hozzá a fehérbort, és vegyük feljebb a lángot. Hagyjuk, hogy az alkohol sisteregve elpárologjon.
  3. Miután a bor elforrt, szépen lassan adjuk hozzá az alaplevet, de ne egyszerre, hanem mindig csak egy merőkanállal. Sose tocsogjon a lében, de ne is hagyjuk "kiszáradni". Közepes lángon addig csináljuk ezt, míg el nem fogy az alaplé, és a rizs puha nem lesz. 
  4. A borsót sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le. 
  5. A rizottóhoz (miután levettük a tűzről) keverjük hozzá a maradék vajat, a reszelt parmezánt, ízesítsük, és keverjük bele a borsót.
  6. Parmezánforgáccsal és mentával díszítsük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 32 919
elküldve: 8
receptkönyvben: 412
elkészítve: 21/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizottó, borsós rizottó, borsós rizottó parmezánnal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsilepsenyi
zsuzsilepsenyi Wed, 2014-01-15 00:31

Ez egy roppant egyszerű, de talán a legfinomabb rizottó amit valaha készítettem!:) Köszönöm a receptet!