r
Nosalty Logó

Görög töltött paprika

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Görög töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1856 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1373 micro
  • β-karotin
    9069 micro
  • β-crypt
    1386 micro
  • Likopin
    2523 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6181.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1687 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    2515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2003.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4688 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1840 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1581 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1680 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5492 micro
  • β-karotin
    36277 micro
  • β-crypt
    5545 micro
  • Likopin
    10094 micro
  • Lut-zea
    8568 micro
Összesen 1856 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    1198 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    333 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajon lepirítjuk a hagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott répát és cukkinit és sózzuk, borsozzuk.
  2. Adjuk hozzá a rizst, és a sűrített paradicsomot, majd kis pirítás után öntsük fel az alaplé felével. Főzzük pár percet, elég ha a rizs félkész.
  3. A töltelék alatt zárjuk el a hőt, majd adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket, igény szerint a sót és a borsot.
  4. A kaliforniai paprikákat tisztítsuk meg, vágjuk le mindegyik tetejét, és szedjük ki a magházat. Ha a paprikák nem állnak meg maguktól, akkor vágjuk le az aljából is keveset, hogy stabilak legyenek.
  5. A paprikákat töltsük meg a töltelékkel háromnegyedig, ha van maradék, akkor oszlassuk el a sütőtál alján.
  6. Sorakoztassuk a megtöltött paprikákat a sütőtálunkba, majd öntsük rájuk az alaplé másik felét.
  7. 180°C fokos előmelegített sütőben süssük őket alufólia alatt 1 órát, majd fólia nélkül további 10-15 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 147
  • Össznézettség: 1612
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 10.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Görög töltött paprika
Kristyán Fanni 103 recept

Ha imádod a töltött paprikát, de kipróbálnál valamilyen új, mártásmentes receptet, akkor válaszd ezt az üde alternatívát! A mediterrán vidék töltött paprikája hús nélkül, zöldfűszerekkel és zöldségekkel sül egybe a sütőben, könnyedebb és egészségesebb fogást garantálva. A színes kaliforniai paprikák nem csak ízben, hanem külalakban is változatosságot kölcsönöznek az ételnek, így szuper kiegészítői a napnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...