r
Nosalty Logó

Krémes céklás rizottó

Nosalty
Krémes céklás rizottó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sült céklához

A rizottóhoz

1039
Kalória
29.9g
Fehérje
89.1g
Szénhidrát
56.8g
Zsír
223.5g
Víz
111.5g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sült céklához

A rizottóhoz

Összesen 1039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sült céklához

A rizottóhoz

Összesen 2080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sült céklához

A rizottóhoz

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    1870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 1039 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6506.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    3739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 2080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

A sült céklához

  1. A céklákat megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe jól összekeverjük és a sütőbe tesszük kb. 45 percre.
  3. A sütőből kivéve egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd félretesszük.

A rizottóhoz

  1. Egy nagyobb méretű serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, majd kevés olívaolajat adunk hozzá.
  2. Üvegesre pároljuk a felaprított salottahagymát, majd hozzáadjuk a felaprított szárzellert és fokhagymát is, és további 2-3 percig pároljuk.
  3. Mehet a serpenyőbe a rizottó rizs, amit néhány percig pirítunk, majd felöntjük a száraz fehérborral.
  4. Ha elfőtt a bor, részletekben hozzáadjuk a zöldségalaplevet, és gyakori kevergetés mellett 15 percig főzzük.
  5. Mielőtt hozzáadnánk az utolsó merőkanálnyi alaplevet a rizottóhoz, belekeverjük a sült céklát, felöntjük a maradék alaplével, és krémesre főzzük.
  6. Levesszük a lángról a serpenyőt, hozzáadjuk a maradék felkockázott vajat, a reszelt parmezánt, elkeverjük, és lefedve hagyjuk néhány percig pihenni.
  7. Rukkolával, kecskesajttal és pirított fenyőmaggal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mutatós egytálétel, amivel akár Valentin-napon is villanthatunk! Sült céklás rizottó, sok-sok kecskesajttal, rukkolával és pirított fenyőmaggal!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek