Nosalty Logó

Krémes céklás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sült céklához

A rizottóhoz

Összesen 1039 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sült céklához

A rizottóhoz

Összesen 2080 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sült céklához

A rizottóhoz

Összesen 145 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    1870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 1039 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6506.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    3739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 2080 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 145 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A sült céklához

A rizottóhoz

Elkészítés

A sült céklához

  1. A céklákat megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe jól összekeverjük és a sütőbe tesszük kb. 45 percre.
  3. A sütőből kivéve egy aprítógép segítségével ledaráljuk, majd félretesszük.

A rizottóhoz

  1. Egy nagyobb méretű serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, majd kevés olívaolajat adunk hozzá.
  2. Üvegesre pároljuk a felaprított salottahagymát, majd hozzáadjuk a felaprított szárzellert és fokhagymát is, és további 2-3 percig pároljuk.
  3. Mehet a serpenyőbe a rizottó rizs, amit néhány percig pirítunk, majd felöntjük a száraz fehérborral.
  4. Ha elfőtt a bor, részletekben hozzáadjuk a zöldségalaplevet, és gyakori kevergetés mellett 15 percig főzzük.
  5. Mielőtt hozzáadnánk az utolsó merőkanálnyi alaplevet a rizottóhoz, belekeverjük a sült céklát, felöntjük a maradék alaplével, és krémesre főzzük.
  6. Levesszük a lángról a serpenyőt, hozzáadjuk a maradék felkockázott vajat, a reszelt parmezánt, elkeverjük, és lefedve hagyjuk néhány percig pihenni.
  7. Rukkolával, kecskesajttal és pirított fenyőmaggal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 237
  • Össznézettség: 2382
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mutatós egytálétel, amivel akár Valentin-napon is villanthatunk! Sült céklás rizottó, sok-sok kecskesajttal, rukkolával és pirított fenyőmaggal!

Hozzászólások

Hozzávalók

A sült céklához

A rizottóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek