r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldséges rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Tavaszi zöldséges rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1751 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    2196 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5401 micro
Összesen 1751 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 105 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd lepirítjuk rajta a póréhagymát és a fokhagymát.
  2. Ezután hozzáadjuk a rizottórizst, majd pár perc alatt összepirítjuk őket.
  3. A rizshez adjuk hozzá a fehérbort, és főzzük össze.
  4. Egy külön edényben forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a Vegeta ételízesítőt.
  5. Az elkészült forró alaplé negyedét öntsük a rizshez, majd kevergetve főzzük le róla a levet.
  6. Ezt ismételjük addig, amíg az alaplé elfogy, a rizs pedig megpuhul.
  7. Ha friss zöldséget használunk, akkor azt elsőként főzzük, vagy pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizottóhoz.
  8. Reszeljük rá egy citrom héját, majd adjuk hozzá a felaprított friss medvehagymát és bazsalikomot.
  9. Fogyasszuk parmezánnal megszórva.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 896
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tavasz beköszöntével újjáéled a természet, ilyenkor a legegyszerűbb hozzájutni a friss, zsenge zöldségekhez. A póréhagyma, az újhagyma, a zöldborsó és a medvehagyma az évszak sztárjai, ezért nehéz lenne őket nélkülözni ebben az időszakban. Közösen tökéletes kiegészítői egy rizottónak, de elfér mellettük a zöldbab, vagy akár a spárga is. Bár a rizottó odafigyelést igényel, mégis felgyorsíthatjuk az elkészítését, ha a Vegetát hívjuk segítségül. Az ételízesítőből alaplevet főzve könnyedén belecsempészhetjük a fogásba ezt az ismerős, megszokott, hagyományos ízvilágot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek