r
Nosalty Logó

Márványrizskoch kétféle sodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Márványrizskoch kétféle sodóval
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskoch-hoz

A sodókhoz és a tálaláshoz

Összesen 565 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskoch-hoz

A sodókhoz és a tálaláshoz

Összesen 4516 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rizskoch-hoz

A sodókhoz és a tálaláshoz

Összesen 143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 565 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6575.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    2736 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    1567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2326 micro
Összesen 4516 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 143 Kcal

Elkészítés

A rizskoch-hoz

  1. A vaníliarudat félbevágjuk, a felének magjait kikaparjuk, a másik felét félretesszük a sodóhoz. Egy fazékba tesszük a rizst nagyjából 3 deci tejjel és köezpes lángon elkezdjük főzni. Folyamatosan keverjük, mint a rizottót és ha elfőtte a tejet, kozzáöntünk még 3 decit. Ezt addig folytatjuk, míg a rizs puhára nem fő. Ekkor hozzáadunk 50 gramm, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a tejberizst is elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a tojássárgáják felét, 1 evőkanál vajat és a frissen reszelt citromhéjat, a másikhoz pedig a maradék tojást, a kakaóport, narancshéjat valamint 1 evőkanál vajat.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék 50 gramm cukorral, majd elfelezzük és a két rizses masszához keverjük.
  4. Egy sütőtálat kivajazunk, majd beszórjuk zsemlemorzsával. Belekanalazzuk a kétféle masszát sakktáblaszerűen, majd egy pálcával márványosra keverjük.
  5. A 180 fokra előmelegített sütő aljába tolunk egy forró vízzel teli tepsit, majd betesszük a rizskochot is. Nagyjából 10 percig sütjük, majd óvatosan lefedjük alufóliával és további 20-25 percig visszatesszük. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.

A sodókhoz és a tálaláshoz

  1. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és keményítővel. A tejbe tesszük a vaníliarúd maradék kikapart magjait és magát a rudat is. Felmelegítjük (ne legyen forró), majd óvatosan és fokozatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, így hőkiegyenlítést végzünk. Visszaöntjük a lábasba, majd közepesen lángon, lassan kavargatva lágy sodót főzünk. Ha kész, elfelezzük, egyik felét simán hagyjuk, a másikba kakaóport teszünk.
  2. A kockákra vágott rizskochot a kétféle sodóval és lekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 2532
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 13.

Receptkategóriák

Márványrizskoch kétféle sodóval
Lakos Benedek 237 recept

Izgalmas új köntöst kap a klasszikus rizskoch: masszájának fele kakaós ízesítéssel, a másik vaníliásan sül. Ugyanezt a kettősséget tükrözi a tálalás is: a lekvár helyett/mellett sodó kerül a felfújttal a tálba, mégpedig kétféle, kakaós és vaníliás.

Címlapról ajánljuk

További cikkek