r
Nosalty Logó

Céklás rizottó fűszeres, diós morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty vegán
Céklás rizottó fűszeres, diós morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 569 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2275 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 569 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    3685 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1514.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2053 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2275 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fűszeres morzsához a zsemlekockákat forgassuk össze 2 evőkanál olajjal, 2 evőkanál sörélesztőpehellyel, 2 gerezd fokhagymával és a dióval. Sózzuk-borsozzuk, majd 200 fokon pirítsuk aranybarnára 10 perc alatt. Amikor kész, tegyük az egészet aprítógépbe, és zúzzuk le.
  2. Ne daráljuk le teljesen finomra, inkább nagyobb, rusztikus morzsát próbáljunk készíteni belőle. Tálalásig tegyük félre.
  3. Ezután készítsük el az alaplevet, ezt ugyanis folyamatosan használni fogjuk. A céklát hámozzuk meg, és kockázzuk fel, majd forgassuk össze kevés olajjal, sóval, borssal és friss kakukkfűvel. 200 fokon süssük 20 percig. A sült cékla felét tegyük félre tálaláshoz, a másik felét pedig kevés olajjal és fél deci alaplével turmixoljuk simára.
  4. Az aprított hagymát és a 3 gerezd fokhagymát olívaolajon kezdjük el dinsztelni. Sózzuk-borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd adjuk hozzá a rizst. Pároljuk így pár percig, majd adjuk hozzá az első adag folyadékot - ha használunk bort, az legyen az első, ha nem, akkor rögtön egy merőkanál alaplével kezdjünk.
  5. Alacsony lángon főzzük a rizottót, kanalanként adagolva az alaplevet, mindig csak akkor adva hozzá az újabbat, amikor az előző folyadékmennyiséget már szinte teljesen elfőtte.
  6. Amikor a rizs már teljesen puha, szórjuk meg a sörélesztőpehellyel, majd adjuk hozzá a céklapürét. Keverjük el alaposan. Tálaláskor díszítsük a félretett céklakockákkal és a fűszeres morzsával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 196
  • Össznézettség: 416
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Céklás rizottó fűszeres, diós morzsával
Nosalty vegán 76 recept

Nem csak a színe, de az íze is csodálatos ennek a céklás rizottónak, ami bár vegán, de a belerejtett zöldségnek hála roppant laktató. A tetejére egy csodás, ropogós morzsát is készítettünk, így a textúrák is tökéletes egyensúlyban vannak. Aki szeretné, nyugodtan cserélje le az alaplé egy részét borra!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek