Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas rizottó Károly konyhájából

Csirkemájas rizottó Károly konyhájából
Csirkemájas rizottó Károly konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizses és májas ételek mindig nyerők a családi étlapon, rizottóként felturbózva zöldségekkel remek egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Étolaj helyett bátran használjunk kisütött kacsa- vagy libazsírt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
  2. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintjük frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Másik lábasban a maradék olajon megfuttatjuk a megmosott rizst.
  4. Ezután a rizshez adjuk a májas keveréket, összekeverjük, majd apránként felöntjük 2 bögre forró vízzel, mindig megvárva, hogy az előző adag vizet a rizs felvegye.
  5. Ha a rizs megpuhult, belekeverjük a reszelt sajtot, és tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 187
össznézettség: 130 288
elküldve: 15
receptkönyvben: 423
elkészítve: 56/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas-zöldséges rizs, rizottó csirkemájjal és zöldségekkel, csirkemájas rizottó

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somitimi
somitimi Tue, 2018-01-30 23:33

Károly ez egy nagyon jó recept. És szinte egy lábosod ami külön jó, mert nem kell annyit mosogatni. Már másodszorra csináltam de nem utoljára. Köszönöm!

Phőnök
Phőnök Sun, 2017-04-23 14:51

Én legközelebb biztos nem fogom együtt főzni a májas részt a rizzsel, mivel beigazolódott a félelmem. A rizs azonnal megeresztette ezt az undorító rizskrémet, amit szokott, a vége egy odakozmáló, puffogó, viszkózus, főzelékállagú valami lett, a vizes taknyot nem szívta fel rendesen a rizs. Végülis ízre nem lett annyira rossz.

Freemami
Freemami Mon, 2015-12-14 16:46

Kedves Károly!
Megcsináltam és nagyon finom, de van egy kis szépség hibája, nem tudom, hogy elírás-e vagy az én hibám, de nekem jóval több víz kellett, hogy megpuhuljon a rizs (kb. 3-szor annyi, mint a megadott). Egyébként szuper jó!:) Először csináltam rizottót és nagy élmény volt, hogy sikerült:)

Freemami
Freemami Mon, 2015-12-14 16:46

Kedves Károly!
Megcsináltam és nagyon finom, de van egy kis szépség hibája, nem tudom, hogy elírás-e vagy az én hibám, de nekem jóval több víz kellett, hogy megpuhuljon a rizs (kb. 3-szor annyi, mint a megadott). Egyébként szuper jó!:) Először csináltam rizottót és nagy élmény volt, hogy sikerült:)

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Tue, 2015-12-15 11:17

Kedves Freemami!
Köszönöm az elismerő szavakat! A víz mennyisége változhat a rizs minőségétől, illetve attól, ki milyen krémesen szereti. Én pergősebben szeretem, ezért kétszeres mennyiségű vízzel készítettem. :)

Freemami
Freemami Tue, 2015-12-15 13:40

értem, köszönöm, valóban én krémesebbre akartam és sikerült is!:)

csandi001
csandi / csandi001 Wed, 2015-11-18 20:49

Kedves Károly! Már nagyon sok rizottó receptet kipróbáltam, de egyik sem volt az igazi. Ez viszont olyan finom, hogy bár holnap ebédre készült, nem bírtam ki, és a vacsorám is ez lett :) Köszönöm a receptet!

SIMON MARIKA
SIMON MARIKA Thu, 2015-05-21 12:26

Kedves Károly azért regisztráltam az oldalon , hogy leírhassam, nekünk eddig nem jött be a csirke máj , de ez a recept változást hozott. Köszönjük

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Fri, 2015-05-22 14:01

Kedves Marika! Igazán örülök, hogy ízlett az étel és köszönöm hogy ezt megosztottad velem! További jó sütés-főzést kívánok!

567
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
zöldborsó 30 dkg
rizottó rizs 1 bögre
napraforgó olaj 4 ek
ételízesítő 1 ek
petrezselyem 1 csokor
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl