r
Nosalty Logó

Csirkemájas rizottó Károly konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Csirkemájas rizottó Károly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 567 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    928 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4191 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    2458 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 567 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5044.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17693 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3712 micro
  • Kolin:
    1090 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16763 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    9830 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    10119 micro
Összesen 2267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
  2. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintjük frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Másik lábasban a maradék olajon megfuttatjuk a megmosott rizst.
  4. Ezután a rizshez adjuk a májas keveréket, összekeverjük, majd apránként felöntjük 2 bögre forró vízzel, mindig megvárva, hogy az előző adag vizet a rizs felvegye.
  5. Ha a rizs megpuhult, belekeverjük a reszelt sajtot, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 510
  • Tegnapi nézettség: 95
  • 7 napos nézettség: 766
  • Össznézettség: 321690
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 07.

Ajánló

Étolaj helyett bátran használjunk kisütött kacsa- vagy libazsírt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkemájas rizottó Károly konyhájából
Ligeti Károly 129 recept

A rizses és májas ételek mindig nyerők a családi étlapon, rizottóként felturbózva zöldségekkel remek egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek