r
Nosalty Logó

Trikolor lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Trikolor lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Összesen 841 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Összesen 6693 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2179.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    3236 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    2180 micro
  • Lut-zea
    4729 micro
Összesen 841 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    354.9 g

Zsír

  • Összesen
    374.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17434.9 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    544 mg
  • Kálcium
    5978 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    858 mg
  • Foszfor
    4985 mg
  • Nátrium
    4973 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1576 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4777 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    1518 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1788 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2493 micro
  • α-karotin
    2549 micro
  • β-karotin
    25889 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    17440 micro
  • Lut-zea
    37830 micro
Összesen 6693 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Elkészítés

Sajtos besamel

  1. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. A sajtokat a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük és hagyjuk összeolvadni. A két tojássárgáját a végén keverjük hozzá, majd hagyjuk kihűlni, és csak azután használjuk fel.

Húsos ragu

  1. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a lereszelt répát, a zellert és zúzott fokhagymát. Beletesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ízesítjük oregánóval, majd lepirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a sűrített és az aprított paradicsomot, a fűszerpaprikát, majd felöntjük a vörösborral. 25-30 perc alatt készre főzzük a ragut. Felhasználás előtt kihűtjük.

Ricottás spenót

  1. Olívaolajon lepirítjuk a fokhagymát, majd ráhalmozzuk a spenótot. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
  2. Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát és a parmezánt. Felhasználás előtt kihűtjük.

Összeállítás

  1. Egy közepes jénaiban összeállítjuk a lasagnét. A rétegezés sorrendje: tészta, ragu, tészta, ragu, tészta. Ez az első, "piros" réteg.
  2. A második réteg: sajtos besamel, mozzarella golyók, tészta, sajtos besamel, mozzarella, végül tészta. Ez a "fehér" réteg.
  3. A harmadik a "zöld" réteg: ricottás spenót, tészta, ricottás spenót, tészta. Sajtos besamellel zárjuk az egészet, majd rátesszük a trappista szeleteket, és megszórjuk egy kevés parmezánnal.
  4. 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, ha nem egyenletesen a sütőnk, fordítsuk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó fél órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik és nem lehet szépen kitálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20 cm
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10640
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Trikolor lasagne
Gerzsenyi Flóra 377 recept

A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Most egy kis csavarral készült, hiszen 3 különböző színű rétegből raktuk össze kedvencünket: az első a spenótos ricottás, a második a sajtos besameles, a harmadik a paradicsomos marharagu. A végeredmény egy csodaszép zöld-fehér-piros tésztaköltemény - mivel színei az olasz zászlót idézik, elneveztük trikolor lasagnének, ami illik a népek tavaszához. (Ugye ha megfordítjuk a sorrendet, akkor magyar zászlót kapunk...)

Hozzávalók

Sajtos besamel

Húsos ragu

Ricottás spenót

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek