Krémsajt

Leírás

Édeskés, puha, lágy ízű, fehér sajt, hivatalosan minimum 33%-os zsírtartalommal, maximum 55%-os víztartalommal és 4.4-4.9-es pH-értékkel. Nem esik át természetes érlelésen, frissen fogyasztják. Francia források már 1651-ben említést tesznek a krémsajtról. Angliában 1754-ben jelent meg először. Az USÁ-ban elsőként a Kraft Foods cég alkalmazottja, William Lawrence állította elő 1872-ben, amikor francia Neufchatel sajtot próbált készíteni, de nem sikerült a dolog. 1880-ban az új tejtermék megkapta a Philadelphia márkanevet - akkoriban ezt a várost tartották a minőségi élelmiszerek otthonának. Normandiábam már 1850 óta készítenek hasonló eljárással sajtot, de a petit suisse zsírosabb a Philadelphiánál. A krémsajt felhasználása igen széles skálán mozog. Sokféle sós ételhez használható (mártogatáshoz, kenéshez, de főzött fogásokhoz is), de a híres New York-i sajttortának, és különféle variációinak is ez a legfőbb alapanyaga. Sütésnél néha vaj pótlására is használják, magas zsírtartalma miatt.

Krémsajt
250
Kalória
5g
Fehérje
3g
Szénhidrát
23g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Krémsajt

fehérjetartalom

5 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

0 g

gramm krémsajt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

5 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

1123 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...