Krémsajt

Krémsajt

Leírás

Édeskés, puha, lágy ízű, fehér sajt, hivatalosan minimum 33%-os zsírtartalommal, maximum 55%-os víztartalommal és 4.4-4.9-es pH-értékkel. Nem esik át természetes érlelésen, frissen fogyasztják. Francia források már 1651-ben említést tesznek a krémsajtról. Angliában 1754-ben jelent meg először. Az USÁ-ban elsőként a Kraft Foods cég alkalmazottja, William Lawrence állította elő 1872-ben, amikor francia Neufchatel sajtot próbált készíteni, de nem sikerült a dolog. 1880-ban az új tejtermék megkapta a Philadelphia márkanevet - akkoriban ezt a várost tartották a minőségi élelmiszerek otthonának. Normandiábam már 1850 óta készítenek hasonló eljárással sajtot, de a petit suisse zsírosabb a Philadelphiánál. A krémsajt felhasználása igen széles skálán mozog. Sokféle sós ételhez használható (mártogatáshoz, kenéshez, de főzött fogásokhoz is), de a híres New York-i sajttortának, és különféle variációinak is ez a legfőbb alapanyaga. Sütésnél néha vaj pótlására is használják, magas zsírtartalma miatt.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben lezárva néhány hétig eláll (ld. lejárati dátum...), de miután felbontottuk, 1-2 napon belül fogyasszuk el!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!