r
Nosalty Logó

Vegetáriánus lasagne

Barilla
Vegetáriánus lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Besamel mártáshoz

Pesto szószhoz

Az összeállítás

1321
Kalória
48.1g
Fehérje
133.8g
Szénhidrát
64.7g
Zsír
240.8g
Víz
90.2g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Besamel mártáshoz

Pesto szószhoz

Az összeállítás

Összesen 1321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Besamel mártáshoz

Pesto szószhoz

Az összeállítás

Összesen 5289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Besamel mártáshoz

Pesto szószhoz

Az összeállítás

Összesen 186 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4075.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    2030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1778 micro
Összesen 1321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    192.4 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16300.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    3730 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    3352 mg
  • Nátrium
    8120 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    535.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    963.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    551 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1650 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    4307 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7110 micro
Összesen 5289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

Besamel mártáshoz

  1. Először besamel mártást készítünk a vajból, a lisztből, a tejből, és két teáskanál sóból és fél teáskanál őrölt szerecsendióból.
  2. Olvasszuk fel a vajat egy közepes szószkészítő edényben, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára vele, és addig főzzük, ameddig világosbarna színt nem kap, ez kb. 6-7 perc.
  3. Mindeközben egy másik edényben melegítsük fel a tejet forrásig, majd öntsük hozzá csészénként a vajas liszthez folyamatos keverés mellett, míg sima nem lesz. Forraljuk fél percig, és ha elkészült, vegyük le az edényt a tűzről. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.

Pesto szószhoz

  1. A második folyamat a pesto elkészítése, melynek tartalma: 3 gerezd fokhagyma, egy csokor friss bazsalikomlevél, 3 ek fenyőmag, egy csipetnyi só, 1 dl olívaolaj, 8 dkg reszelt parmezán (parmigiano-reggiano), 3 ek pecorino romano sajt, frissen reszelve.
  2. Dobjuk bele a fokhagymát a mixerbe, és aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, a fenyőmagot és a sót, és dolgozzuk jól össze, míg apró nem lesz minden hozzávaló, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat.
  3. Tegyük ki egy kisebb keverőtálba a masszát, és keverjük hozzá a reszelt sajtokat.
  4. Ez a pesto egy zárható edényben eláll hetekig a hűtőben, ha olívaolajat öntünk rá, úgy hogy ellepje.

Az összeállítás

  1. 200 fokra melegítsük elő a sütőt.
  2. Egy lábasban forraljunk fel 1,4 liter vizet 2 ek sóval. Közben készítsünk egy tálban jeges vizet.
  3. Tisztítsuk meg a spárgát, és dobjuk a lobogó vízbe egy percre, majd szűrőkanál vagy hosszú csipesz segítségével helyezzük át a jeges vízbe 30 másodpercre. A spárga főzővizét ne öntsük ki!
  4. Óvatosan vegyük ki a spárgát, szárítsuk le teljesen, vágjuk félbe, majd tegyük félre. Forrósítsunk olívaolajat egy 30 cm-es serpenyőben. Tegyük bele a vékonyra szelt padlizsánt, és pároljuk puhára, aranybarnára, ez kb. 5 perc.
  5. Szárítsuk le a szeleteket papírtörlőn, és tegyük félre.
  6. Főzzük meg a lasagne szeleteket a spárga főzővizében 2 percig, kevesebb ideig, mint a csomagoláson olvasható utasítás mondja.
  7. Szárítsuk meg a lapokat, és tegyük félre.
  8. Készítsünk elő egy kb. 33x22 cm-es sütőtálat, kenjük ki vajjal vagy szórjuk be sütő spray-vel. Az aljára 4 lap lasagne, rá 6 db spárga, 3-4 szelet padlizsán és 3 ek besamel mártás jön. A következő sorban újból 4 lap lasagne, spárga és padlizsán, de pestoval kenjük meg. Ismételjük meg a folyamatot kétszer, hogy összesen 4 szint legyen. A tetejére 4 lap lasagne tésztát tegyünk, kenjük be a maradék besamel mártással, szórjuk meg az ugyancsak maradék reszelt sajttal és egy kevés prézlivel.
  9. Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg bugyogni kezd a teteje, majd aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt az ízletes fogás, elég csak egyszer kipróbálni és rögtön beleszeretünk! www.barilla.hu

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...