Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegetáriánus lasagne

Vegetáriánus lasagne
Vegetáriánus lasagne
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ízletes fogás, elég csak egyszer kipróbálni és rögtön beleszeretünk!

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Besamel mártáshoz

  1. Először besamel mártást készítünk a vajból, a lisztből, a tejből, és két teáskanál sóból és fél teáskanál őrölt szerecsendióból.
  2. Olvasszuk fel a vajat egy közepes szószkészítő edényben, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára vele, és addig főzzük, ameddig világosbarna színt nem kap, ez kb. 6-7 perc.
  3. Mindeközben egy másik edényben melegítsük fel a tejet forrásig, majd öntsük hozzá csészénként a vajas liszthez folyamatos keverés mellett, míg sima nem lesz. Forraljuk fél percig, és ha elkészült, vegyük le az edényt a tűzről. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.

Pesto szószhoz

  1. A második folyamat a pesto elkészítése, melynek tartalma: 3 gerezd fokhagyma, egy csokor friss bazsalikomlevél, 3 ek fenyőmag, egy csipetnyi só, 1 dl olívaolaj, 8 dkg reszelt parmezán (parmigiano-reggiano), 3 ek pecorino romano sajt, frissen reszelve.
  2. Dobjuk bele a fokhagymát a mixerbe, és aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, a fenyőmagot és a sót, és dolgozzuk jól össze, míg apró nem lesz minden hozzávaló, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat.
  3. Tegyük ki egy kisebb keverőtálba a masszát, és keverjük hozzá a reszelt sajtokat.
  4. Ez a pesto egy zárható edényben eláll hetekig a hűtőben, ha olívaolajat öntünk rá, úgy hogy ellepje.

Az összeállítás

  1. 200 fokra melegítsük elő a sütőt.
  2. Egy lábasban forraljunk fel 1,4 liter vizet 2 ek sóval. Közben készítsünk egy tálban jeges vizet.
  3. Tisztítsuk meg a spárgát, és dobjuk a lobogó vízbe egy percre, majd szűrőkanál vagy hosszú csipesz segítségével helyezzük át a jeges vízbe 30 másodpercre. A spárga főzővizét ne öntsük ki!
  4. Óvatosan vegyük ki a spárgát, szárítsuk le teljesen, vágjuk félbe, majd tegyük félre. Forrósítsunk olívaolajat egy 30 cm-es serpenyőben. Tegyük bele a vékonyra szelt padlizsánt, és pároljuk puhára, aranybarnára, ez kb. 5 perc.
  5. Szárítsuk le a szeleteket papírtörlőn, és tegyük félre.
  6. Főzzük meg a lasagne szeleteket a spárga főzővizében 2 percig, kevesebb ideig, mint a csomagoláson olvasható utasítás mondja.
  7. Szárítsuk meg a lapokat, és tegyük félre.
  8. Készítsünk elő egy kb. 33x22 cm-es sütőtálat, kenjük ki vajjal vagy szórjuk be sütő spray-vel. Az aljára 4 lap lasagne, rá 6 db spárga, 3-4 szelet padlizsán és 3 ek besamel mártás jön. A következő sorban újból 4 lap lasagne, spárga és padlizsán, de pestoval kenjük meg. Ismételjük meg a folyamatot kétszer, hogy összesen 4 szint legyen. A tetejére 4 lap lasagne tésztát tegyünk, kenjük be a maradék besamel mártással, szórjuk meg az ugyancsak maradék reszelt sajttal és egy kevés prézlivel.
  9. Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg bugyogni kezd a teteje, majd aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 492
elküldve: 3
receptkönyvben: 151
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges lasagne

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1321
lasagne tészta 500 g
vaj 5 ek
finomliszt 4 evőkanál
tej 600 ml
szerecsendió 0.5 teáskanál
2 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 1 csokor
fenyőmag 3 ek
zöldspárga 70 dkg
olívaolaj 100 ml
parmezán sajt 8 dkg
pecorino sajt 15 dkg
padlizsán 1 db
zsemlemorzsa 5 ek