Ricotta

Leírás
Savóból készült friss, kissé édeskés ízű olasz sajt. Tehén- és juhtejből egyaránt készítik, érettségi foka szerint pedig lehet enyhébb vagy pikánsabb ízű. Számtalan olasz édesség alapanyaga, azonban nemcsak desszertekhez használják, hanem például tésztaszószokhoz, töltelékekhez is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Gyári csomagolásban, hűtőben.
100g Ricotta
fehérjetartalom
7.54 g
zsírtartalom
49009.524 g
szénhidráttartalom
7.27 g
víztartalom
73.69 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
206 mg
Foszfor
154 mg
Nátrium
110 mg
Magnézium
20 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.097 g
Kolin
17.5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.461 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.298 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
7.54 g
Zsír
telített zsírsav
6.42 g
egyszeresen telített zsírsav
2.659 g
többszörösen telített zsírsav
0.445 g
koleszterin
49 g
ásványi anyagok
Kalcium
206 mg
Vas
0.13 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
154 mg
Nátrium
110 mg
Cink
0.53 mg
Réz
0.018 mg
Mangán
0.011 mg
Szelén
5.9 µg
szénhidrát
cukor
0.27 g
víz
73.69 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.013 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.298 mg
Niacin - B3 vitamin
0.137 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.461 mg
Folát
4 µg
Kolin
17.5 mg
Retinol
117 µg
Béta-karotin
33 µg
E vitamin
0.11 mg
D vitamin
10 µg
K vitamin
1.1 µg
B12 vitamin
0.85 µg
A vitamin
120 µg
B6 vitamin
0.097 g