Ricotta

Ricotta

Leírás

Savóból készült friss, kissé édeskés ízű olasz sajt. Tehén- és juhtejből egyaránt készítik, érettségi foka szerint pedig lehet enyhébb vagy pikánsabb ízű. Számtalan olasz édesség alapanyaga, azonban nemcsak desszertekhez használják, hanem például tésztaszószokhoz, töltelékekhez is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, hűtőben.

100g Ricotta

fehérjetartalom

7.54 g

zsírtartalom

49009.524 g

szénhidráttartalom

7.27 g

víztartalom

73.69 g

Hány kalória

gramm

ricotta?

Top ásványi anyagok

Kalcium

206 mg

Foszfor

154 mg

Nátrium

110 mg

Magnézium

20 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.097 g

Kolin

17.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.461 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.298 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

7.54 g

Zsír

telített zsírsav

6.42 g

egyszeresen telített zsírsav

2.659 g

többszörösen telített zsírsav

0.445 g

koleszterin

49 g

ásványi anyagok

Kalcium

206 mg

Vas

0.13 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

154 mg

Nátrium

110 mg

Cink

0.53 mg

Réz

0.018 mg

Mangán

0.011 mg

Szelén

5.9 µg

szénhidrát

cukor

0.27 g

víz

73.69 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.013 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.298 mg

Niacin - B3 vitamin

0.137 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.461 mg

Folát

4 µg

Kolin

17.5 mg

Retinol

117 µg

Béta-karotin

33 µg

E vitamin

0.11 mg

D vitamin

10 µg

K vitamin

1.1 µg

B12 vitamin

0.85 µg

A vitamin

120 µg

B6 vitamin

0.097 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek