Lasagne tészta

Lasagne tészta

Leírás

Olasz tojásos tészta, amelyet lappá nyújtanak, majd feldarabolnak. Az azonos nevű rakott, csőben sült tésztaétel alapja. Frissen, szárítva és előfőzve is kapható. Egy változata a lasagne verdi, amelybe parajpürét kevernek, ez adja az ízét és színét is. Házilag is elkészíthetjük, egy tojáshoz 10 dkg lisztet és egy csipetnyi sót számítva. A nyújtás, és felkockázás után kicsit hagyjuk pihenni, majd bő, lobogó, sós vízben főzzük ki. Az összetapadást elkerülendően egymást nem fedve szedjük konyharuhára, így a fölösleges vizet is le tudjuk róla itatni.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Eredeti csomagolásban, száraz, hűvös helyen.

161 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek