r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne Tomatotree konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Spenótos lasagne Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lasagne

besamell

Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lasagne

besamell

Összesen 3720 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

lasagne

besamell

Összesen 125 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    5702 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    7335 micro
Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11723.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    2930 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    2012 mg
  • Nátrium
    5893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3989 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1868 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1426 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    34210 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    21961 micro
  • Lut-zea
    44013 micro
Összesen 3720 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    746 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

lasagne

besamell

Elkészítés

lasagne

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát hozzápréselünk, és üvegesre pirítjuk az olajon. Beleöntjük a 2 paradicsomkonzervet, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, jól felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  2. A füstölt tarját kockára vágjuk. A kiolvadt mirelit spenóthoz hozzányomjuk a másik két fokhagyma gerezdet, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót őrlünk rá frissen.
  3. Elkészítjük a besamelt: a vajon a lisztet kicsit megizzasztjuk, majd a forró tejjel lassan felöntjük, és simára kavarjuk. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, végül belenyomunk még egy tömlős ementáli, vagy gouda sajtot is.
  4. A tepsi alján elterítjük a paradicsomos mártás 1/4-ét. Erre elhelyezünk 3 tésztalapot. Megkenjük a spenótkrém harmadával, rászórjuk a füstölt tarja harmadát, és a mozzarella darabokat tépkedünk rá. Merítünk rá ismét a paradicsomos mártásból, majd megint tészta, spenót, tarja, sajt következik, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legutolsó réteg tészta, a maradék paradicsommártással. Végül az egészet besamellel öntjük le, és reszelt sajttal hintjük meg.
  5. Forró sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4809
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Ajánló

Száraztésztából a 25 dkg=12 lap. Én akkora tepsiben csináltam, hogy 3 lap fért el sorban, így 4 rétegű lett.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos lasagne Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Hát hogy én sose hittem volna, hogy egyszer még a spenótot is megszeretem!!!!! :)

Hozzávalók

lasagne

besamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek