Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (2)

leírás

Az olasz konyha meghatározó alapanyaga. Eredetvédelemmel ellátott DOC-termék (DOC= Denominazione di Origine Controllata), melyet törvény által rögzített hagyományos módszerekkel állítanak elő, szintén törvény által szabályozott helyeken. A sajt csak akkor viselheti a parmigiano reggiano nevet, ha Parmából, Reggio Emiliából, Modenából, Mantovából, vagy Bolognából származik. A felhasznált tejet pedig csak szabadon legelő, zöldtakarmányon tartott állatok adhatják. Érettsége alapján három fokozatot különböztetünk meg: fresco (18 hónapnál rövidebb ideig érlelődik), vecchio (közepesen öreg parmezán, melynek érési ideje 18-24 hónap), stravecchio (nagyon öreg sajt, 24-36 hónapos érési idővel).

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Parmezán sajt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Valenszia
        Valenszia Thu, 2018-03-15 22:28

        Szia ! Rég kérdeztél, de gondoltam saját tapasztalatot írok. Nekem a Metroban kapható, saját márkás Aro parmezan vált be. Pizzériában dolgozok, a főnök hozzta alapanyagnak. Annyira bejött, hogy elszaladtam venni :) Hozzáteszem, utálom hidegen a sajtokat, csak melegszendvicsen vagy készételeken szeretem. Mennyire eredeti ? Ízre nagyon finom, a csomagoláson egyedi jelölések vannak, Milánóban csomagolták :)

        Gaby
        Gaby Thu, 2017-11-30 13:10

        Azt árulja el nekem valaki, hogy HOL találok igazi parmezán sajtot!?