r
Nosalty Logó

Spenótos-pulykás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Spenótos-pulykás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Összesen 754 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Összesen 4524 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Összesen 187 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4609 micro
Összesen 754 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.7 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13681.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    2592 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3173 mg
  • Nátrium
    6942 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    295 micro
  • K vitamin:
    1116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1789 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12577 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27656 micro
Összesen 4524 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szórjuk, ráütjük a tojásokat, majd alaposan összedolgozzuk. Nagyobb diónyi golyókat formálunk, és a tésztanyújtóval elnyújtjuk. (Én a 7 fokozatú gépen 3-ra nyújtottam, a legvastagabb 7-től kezdve. Persze gép hiányában deszkán pár mm-re szükséges elnyújtani.) Nagyobb konyharuhára fektetjük a tésztákat, míg a többi részt elkészítjük.

Pulykás réteghez

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, felfűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha a hús megpuhult és a leve elfőtt, a lisztet elkeverjük a tejszínnel és a pulykára öntjük, pár perc alatt sűrűre főzzük.

Spenótos réteghez

  1. A margarint megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd a tejjel felöntve elkezdjük főzni, beleöntjük a spenótpürét, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, felfűszerezzük. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Elzárjuk a lángot, majd még forrón belereszeljük a sajtot, jól átforgatjuk.

Összeállítás

  1. Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal (az oldalát is), kibéleljük egy sor tésztával, ráöntjük a hús felét, befedjük egy sor tésztával, rákanalazzuk a spenótkrém felét, újra tésztát teszünk. Addig folytatjuk, míg el nem fogy minden. (Nekem pont 2 réteg pulyka és két réteg spenót lett, amit végül tészta réteggel zártam.)
  2. Ráreszeljük a sajtot.
  3. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3050
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Ajánló

Kínálhatjuk az ebéd részeként egy kis könnyű, Pudingos őszibarackleves vagy egy tányér Egresleves után, második fogásként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-pulykás lasagne
Andi80_ 380 recept

Itt a spenót szezonja, gyorsan nő a kertben, szereti a sok esőt, velem ellentétben. Mi pedig ezt az egészséges zöldséget szeretjük. A spenótpürét úgy készítettem, hogy egy nagy kelesztő tálnyi friss spenótlevelet alaposan, több léről átmostam, a vastag erét és a szárát kitéptem, pár perc alatt megfonnyasztottam és leturmixoltam, ebből lett a 3 dl spenótpüré. Természetesen fagyasztott spenótból is készíthető. Ha sütőből kivéve pihentetjük a lasagnet 15 percet, akkor olyan szépen szeletelhető, hogy akár kézben is ehetnénk, úgy összeáll, és épp ehetőre hűl. 8 nagy szeletre vágtam, és egyet bírtam belőle megenni, tehát 6-8 főre elegendő ez az étel.

Hozzávalók

Tésztához

Pulykás réteghez

Spenótos réteghez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek