Szerecsendió

Leírás
Dél-Ázsiában őshonos különleges, frissítő ízű fűszernövény. Finom ízt ad a sajtos, spenótos, karfiolos ételeknek, a besamelmártásnak, burgonyapürének és néhány süteményben is használhatjuk. Az intenzívebb ízhatás érdekében célszerű egészben (nem őrlemény formájában) vásárolni a szerecsendiót és frissen reszelni az ételbe.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Légmentesen lezárva, fénytől védve.
100g Szerecsendió
fehérjetartalom
5.84 g
zsírtartalom
29.51 g
szénhidráttartalom
49.29 g
víztartalom
6.23 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
213 mg
Kalcium
184 mg
Magnézium
183 mg
Nátrium
16 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.16 g
Kolin
8.8 mg
C vitamin
3 mg
Niacin - B3 vitamin
1.299 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
5.84 g
Zsír
telített zsírsav
25.94 g
egyszeresen telített zsírsav
3.22 g
többszörösen telített zsírsav
0.35 g
ásványi anyagok
Kalcium
184 mg
Vas
3.04 mg
Magnézium
183 mg
Foszfor
213 mg
Nátrium
16 mg
Cink
2.15 mg
Réz
1.027 mg
Mangán
2.9 mg
Szelén
1.6 µg
szénhidrát
rost
20.8 g
cukor
2.99 g
víz
6.23 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.346 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.057 mg
Niacin - B3 vitamin
1.299 mg
Folát
76 µg
Kolin
8.8 mg
Béta-karotin
28 µg
Béta-kriptoxantin
66 µg
A vitamin
5 µg
C vitamin
3 mg
B6 vitamin
0.16 g