Fűszerpaprika

Fűszerpaprikából vagy cseresznyepaprikából készül: a paprikát leszedik, magházát eltávolítják, megszárítják és megőrlik. Színe a rozsdabarnától az élénk pirosig változhat. Fajtái tekintetében a fűszerpaprika lehet csemege, édes-nemes, félédes, rózsa és erős. A magyar konyhából nem hiányozhat: pirospaprikával készül a legtöbb tradicionális magyar étel (gulyásleves, pörkölt, halászlé).
Bármikor. (A legjobb minőség érdekében érdemes közvetlenül a termelőtől beszerezni, a legtöbb, boltban árult pirospaprika sajnálatos módon nem éri el a kívánt minőséget.)
Különösen ügyelni kell a tárolására, ugyanis könnyen elveszíti színét és aromáját. Légmentesen lezárva, kizárólag sötét, hűvös helyen tartsuk.
fehérjetartalom
14.14 g
zsírtartalom
11.601 g
szénhidráttartalom
53.99 g
víztartalom
11.24 g
Foszfor
314 mg
Kalcium
229 mg
Magnézium
178 mg
Nátrium
68 mg
B6 vitamin
2.141 g
Kolin
51.5 mg
E vitamin
29.1 mg
Béta-karotin
26162 µg
fehérje
14.14 g
Zsír
telített zsírsav
2.14 g
egyszeresen telített zsírsav
1.695 g
többszörösen telített zsírsav
7.766 g
ásványi anyagok
Kalcium
229 mg
Vas
21.14 mg
Magnézium
178 mg
Foszfor
314 mg
Nátrium
68 mg
Cink
4.33 mg
Réz
0.713 mg
Mangán
1.59 mg
Szelén
6.3 µg
szénhidrát
rost
34.9 g
cukor
10.34 g
víz
11.24 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.33 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.23 mg
Niacin - B3 vitamin
10.06 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.51 mg
Folát
49 µg
Kolin
51.5 mg
Alfa-karotin
595 µg
Béta-karotin
26162 µg
Béta-kriptoxantin
6186 µg
Lutein+zeaxantin
18944 µg
E vitamin
29.1 mg
K vitamin
80.3 µg
A vitamin
2463 µg
C vitamin
0.9 mg
B6 vitamin
2.141 g
Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!
Hering AndrásTavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!
Kormos LiliSokan megragadtak a jégsalátánál, ami, mint majd később látni fogjuk, igen jó választásnak számít, de ennél azért sokkal színesebb a salátakínálat. És érdemes is minél többféle típust beépíteni az étrendünkbe!
Szabó AnnaHa te sem szereted a büdös hagymaszagot a lakásban, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a trükköt.
Vannak, akik sok éve így csinálják, mások viszont csakis a letisztult só-bors kombóra esküsznek: és te raksz a húslevesbe ilyen fűszert? Aranyló, sőt, egészségesebb lesz tőle!
Imádják az emberek a különleges édességet, mely még a dubai csokinál is népszerűbb lehet.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...