Fűszerpaprika

Fűszerpaprika

Leírás

Fűszerpaprikából vagy cseresznyepaprikából készül: a paprikát leszedik, magházát eltávolítják, megszárítják és megőrlik. Színe a rozsdabarnától az élénk pirosig változhat. Fajtái tekintetében a fűszerpaprika lehet csemege, édes-nemes, félédes, rózsa és erős. A magyar konyhából nem hiányozhat: pirospaprikával készül a legtöbb tradicionális magyar étel (gulyásleves, pörkölt, halászlé).

Mikor vegyem

Bármikor. (A legjobb minőség érdekében érdemes közvetlenül a termelőtől beszerezni, a legtöbb, boltban árult pirospaprika sajnálatos módon nem éri el a kívánt minőséget.)

hogyan tároljam

Különösen ügyelni kell a tárolására, ugyanis könnyen elveszíti színét és aromáját. Légmentesen lezárva, kizárólag sötét, hűvös helyen tartsuk.

5384 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek