Nosalty Logó

Juhtúrós-kapros-medvehagymás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Juhtúrós-kapros-medvehagymás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 942 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5654 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.3 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    106 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 942 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.5 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7357.5 g
  • Cink
    795 mg
  • Szelén
    425 mg
  • Kálcium
    1490 mg
  • Vas
    634 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    34 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    80 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    366 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1600 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 5654 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne tésztát sós vízben megfőzzük félig (pár perc alatt). Majd leszűrjük.
  2. Közben a gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk. 3 ek olajon elkezdjük főzni.
  3. Közben a megmosott, lerázott medvehagymát apróra vágjuk, és a gombához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtt a leve, lehúzzuk a tűzről.
  4. A szószhoz a lisztet, az olvasztott vajat, a főzőtejszínt, tejfölt, tojást, az apróra vágott kaprot és 2-3 dl vizet összekeverünk csomómentesre. A lényeg, hogy szószos sűrűségű legyen.
  5. A juhtúrót, a tehéntúrót és a megtisztított, lereszelt fokhagymát összekeverjük.
  6. Egy tepsit kikenünk 2 ek olajjal, erre ráterítünk a szószból, erre a leszűrt tésztából teszünk egy réteget, majd rászórjuk a túrókeverék felét. Erre rátesszük a gombás-medvehagymás ragu felét, majd megint szószt teszünk, jön a maradék túró, a maradék gombás ragu, majd megint szósz. Erre a maradék tészta és a maradék szósz.
  7. Lereszeljük a mozzarella sajtot, és megszórjuk a tészta tetejét.
  8. Hideg sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 30-35 percig, pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3428
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon finom tésztaétel, mondhatni, hogy eteti magát. Egyszerűen nem lehet abbahagyni az evését. Főleg, mert nekem a túró és a tészta minden mennyiségben és formában jöhet. Így ezt a fogást főleg a túró- és tésztaimádóknak ajánlom. A medvehagymának ha nincs szezonja, akkor újhagymával és fokhagymával lehet kiváltani.

Hozzászólások

morrrzsa

Kipróbáltam (újhagymával) és nagyon finom! Pont volt tészta és túró is itthon, szóval jól jött ez a recept, köszi! :)

Gonoszka1

Kedves Orzsa! Nagyon szívesen, és örülök hogy ízlett. Üdvözlettel:Kinga

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek