Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencsés-zöldséges vegetáriánus lasagne

Vöröslencsés-zöldséges vegetáriánus lasagne
Vöröslencsés-zöldséges vegetáriánus lasagne
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok, akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik.

A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató, és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalásnál meglocsolhatod olívaolajjal. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát és a cukkinit tisztítsuk meg, és vágjuk kockákra. Tegyük oda egy magasabb falú edénybe a ghít, és melegítsük fel. Szórjuk bele az asafoetidat, és egy-két másodpercig pirítsuk. Adjuk hozzá a zöldségeket, és egy kicsit forgassuk meg, hogy elkezdjenek a zöldségek megpuhulni.
  2. Adjuk hozzá a vörös lencsét, és együtt is pirítsuk kicsit az edényben a zöldségekkel, majd öntsük hozzá a paradicsomot, és tegyük bele a fűszereket és a cukrot. Öntsük fel egy kis vízzel, majd forraljuk fel a szószt, és vegyük takarékra a lángot.
  3. Lassú tűzön főzzük, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik (kb. 20 perc). Gyakran keverjük meg, és ha szükséges még egy pici vizet tegyünk hozzá.
  4. Egy edénybe tegyünk oda vizet forrni sóval, és egy 1 ek. olívaolajjal. Főzzük ki benne a lasagne tésztalapokat. Fog keményre főzzük a tésztát, nehogy nagyon szétessen.
  5. A szószhoz egy edénybe olvasszuk meg a vajat, majd szórjuk bele a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel keverjük csomómentesre, és pirítsuk meg kicsit.
  6. Öntsük hozzá a tejszín felét, és keverjük simára. Majd tegyük hozzá a maradék tejszínt, sózzuk, és borsozzuk meg. Keverjük folyamatosan, amíg szép krémes lesz a mártás.
  7. Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára tegyünk egy kis olívaolajat, majd a lencsés szósz negyedéből tegyünk egy réteget.
  8. Helyezzük rá 3 tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék (1/4), és a szósz egy negyedét is oszlassuk el rajta. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és egy kis tejszínes mártás (1/4). Az utolsó réteg tésztára pedig kenjük rá a mártás felét.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre, amíg a teteje szép aranybarnára pirul. (kb. 25 -30 perc)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 153
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
92 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegetáriánus lasagne, lasagne hús nélkül, lencsés lasagne, zöldséges lasagne, tejszínes lasagne

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

962
lasagne tészta 20 dkg
ghee 2 ek
sárgarépa 2 közepes db
cukkini 2 közepes db
vöröslencse 250 g
aszatgyanta 1 teáskanál
konzerv paradicsom 380 g
finomítatlan nádcukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 1 csipet
vaj 20 dkg
finomliszt 2.5 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
szerecsendió 2 csipet