r
Nosalty Logó

Vöröslencsés-zöldséges vegetáriánus lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Vöröslencsés-zöldséges vegetáriánus lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 970 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3874 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2608 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 970 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1155 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1720 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10432 micro
  • Lut-zea
    8805 micro
Összesen 3874 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    561 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát és a cukkinit tisztítsuk meg, és vágjuk kockákra. Tegyük oda egy magasabb falú edénybe a ghít, és melegítsük fel. Szórjuk bele az asafoetidat, és egy-két másodpercig pirítsuk. Adjuk hozzá a zöldségeket, és egy kicsit forgassuk meg, hogy elkezdjenek a zöldségek megpuhulni.
  2. Adjuk hozzá a vörös lencsét, és együtt is pirítsuk kicsit az edényben a zöldségekkel, majd öntsük hozzá a paradicsomot, és tegyük bele a fűszereket és a cukrot. Öntsük fel egy kis vízzel, majd forraljuk fel a szószt, és vegyük takarékra a lángot.
  3. Lassú tűzön főzzük, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik (kb. 20 perc). Gyakran keverjük meg, és ha szükséges még egy pici vizet tegyünk hozzá.
  4. Egy edénybe tegyünk oda vizet forrni sóval, és egy 1 ek. olívaolajjal. Főzzük ki benne a lasagne tésztalapokat. Fog keményre főzzük a tésztát, nehogy nagyon szétessen.
  5. A szószhoz egy edénybe olvasszuk meg a vajat, majd szórjuk bele a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel keverjük csomómentesre, és pirítsuk meg kicsit.
  6. Öntsük hozzá a tejszín felét, és keverjük simára. Majd tegyük hozzá a maradék tejszínt, sózzuk, és borsozzuk meg. Keverjük folyamatosan, amíg szép krémes lesz a mártás.
  7. Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára tegyünk egy kis olívaolajat, majd a lencsés szósz negyedéből tegyünk egy réteget.
  8. Helyezzük rá 3 tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék (1/4), és a szósz egy negyedét is oszlassuk el rajta. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és egy kis tejszínes mártás (1/4). Az utolsó réteg tésztára pedig kenjük rá a mártás felét.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre, amíg a teteje szép aranybarnára pirul. (kb. 25 -30 perc)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3489
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 27.

Ajánló

Tálalásnál meglocsolhatod olívaolajjal. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok, akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik. A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató, és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek