r
Nosalty Logó

Szuper szaftos sertésburger

sodrofa
Szuper szaftos sertésburger
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Buci

Sertésburger

Uborkasaláta

Grillezett kukorica

Burger összeállítása

1125
Kalória
54.1g
Fehérje
114g
Szénhidrát
53.7g
Zsír
600g
Víz
288.2g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
30.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Buci

Sertésburger

Uborkasaláta

Grillezett kukorica

Burger összeállítása

Összesen 1125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Buci

Sertésburger

Uborkasaláta

Grillezett kukorica

Burger összeállítása

Összesen 4489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Buci

Sertésburger

Uborkasaláta

Grillezett kukorica

Burger összeállítása

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    600 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    318 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 1125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    215 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11775.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    707 mg
  • Foszfor
    3266 mg
  • Nátrium
    6440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    456 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2399.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    907 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    420 micro
  • β-karotin
    2390 micro
  • β-crypt
    1271 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8181 micro
Összesen 4489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    149 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

Buci

  1. Szitáljuk egy tálba a lisztet, öntsük hozzá a cukrot majd adjuk hozzá az élesztőt is. Ha friss élesztőt használunk, morzsoljuk bele.
  2. Melegítsük fel a tejet és a vajat kb. 35 °C -ra. Öntsük rá a lisztes keverékre és adjuk hozzá az egész tojást és a joghurtot. Jól keverjük össze.
  3. Enyhén olajozott deszkán kb. 10-15 perc alatt gyúrjuk meg a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz. Használhatunk konyhai robotgépet is ha van.
  4. Takarjuk le a tállal, amiben összeállítottuk a tésztát és hagyjuk kelni kb. 35-40 percet vagy amíg duplájára nem nő.
  5. Amint megkelt, osszuk el 4 egyforma nagyságú darabra és formázzuk őket feszes bucikká. Tegyük a bucikat egy sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy hagyunk köztük kb. 6 cm-t hogy legyen helyük kelni.
  6. Tegyünk a tepsire enyhén olajozott fóliát, nehogy hozzáragadjanak a bucik keléskor. Kelesszük őket 25-30 percig vagy míg legalább duplájukra nem keltek.
  7. Közben melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Ha megkeltek a bucik, kenjük meg őket felvert tojássárgájával tetőtől talpig, majd szórjuk meg őket szezámmaggal. Süssük a bucikat 20 percig, majd hagyjuk őket kihűlni.

Sertésburger

  1. Serpenyőben kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd hűtsük le. Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, fóliával fedjük le és tegyük a hűtőbe 30 percre. Formázzunk húspogácsákat.

Uborkasaláta

  1. Pucoljuk meg az uborkát és egy mandolinnal szeleteljük hosszában 1 mm vastagra. Sózzuk le és hagyjuk állni pár percig. Keverjünk az ecetből, cukorból és a vízből salátalevet.
  2. Az uborkaszeletekből óvatosan nyomkodjuk a felesleges levet. Öntsük a salátalevet az uborkaszeletekre és frissentartó fóliával fedjük le és tegyük hűtőbe.

Grillezett kukorica

  1. Egy nagy lábasban forraljunk vizet és tegyük bele a kukoricákat. Forraljuk kb. 6-7 percig, aztán vegyük le a tűzről és hagyjuk állni további 6-7 percig. Vegyük ki a kukoricákat és csepegtessük le.

Burger összeállítása

  1. Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra. Hevítsünk olajat egy öntöttvas serpenyőben. Helyezzünk bele 2 burgerhúst és 2 bacont, majd süssük oldalanként 2 percig. Tegyük az elősütött húspogácsákat egy tepsire és süssük meg a másik két húst is. A bacon készre kell hogy süljön már a serpenyőben, de ha még ropogósabbra szeretnénk tegyük azt is a sütőbe.
  2. Dobjunk egy szelet edami sajtot minden húspogácsára és süssük sütőben 2-3 percig. Vágjuk ketté a kukoricákat és finoman égessük meg egy szakácsfáklyával. Alternatív megoldásként tartsuk egy csipesszel a gázrózsa lángja fölé. Pár pillanat alatt elkészül. Kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg a chilipehellyel.
  3. Töröljük ki a serpenyőt, amiben a húst pirítottuk és hevítsük fel zsiradék nélkül. Vágjuk ketté a zsemléket és kenjük meg őket pici vajjal. Pirítsuk meg a bucik vajas felületét aranybarnára.
  4. Kenjük meg a hamburgerzsemléket majonézzel, tegyük rá a húst, bacont, paradicsomszeleteket, lila hagymát még több majonézt és végül a salátalevelet. Rakjuk mellé az uborkasalátát és a kukoricát és persze a legjobb sült krumplit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tipp: Tej: Ha magasabb zsírtartalmú tejet használunk, a hamburgerzsemlénk puhább lesz. Liszt: Ha lehet használjunk kenyérlisztet. Magasabb a fehérjetartalma, ami segíti az élesztős tésztát, hogy jobban megkeljen és jobban megtartsa az alakját. Tárolása: Ha sokat csináltunk és félünk hogy nem fog elfogyni, nyugodtan lefagyaszthatjuk őket. Frissentartó fóliába csomagolva jól elvannak 3 hónapig is a fagyasztóban. Ne aggódjunk emiatt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...