Friss élesztő

Friss élesztő

Leírás

A friss élesztő motorját a mikroszkopikus egysejtű gomba adja, mely oxigén hiányában erjedést indít meg. Erre a folyamatra van szükség a tészták kelesztésénél, amikor a lisztben a keményítőcukrot széndioxiddá és etilalkohollá alakítja, ami megnöveli a tészta térfogatát. Ez az erjedés eredményezi a kenyér vagy más tészta lyukacsosságát.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

100g Friss élesztő

fehérjetartalom

8.4 g

zsírtartalom

1.294 g

szénhidráttartalom

18.1 g

víztartalom

69 g

Hány kalória

gramm

friss élesztő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

336 mg

Magnézium

40 mg

Nátrium

30 mg

Kalcium

19 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.43 g

Kolin

32 mg

Niacin - B3 vitamin

12.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

4.9 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.4 g

Zsír

telített zsírsav

0.243 g

egyszeresen telített zsírsav

1.047 g

többszörösen telített zsírsav

0.004 g

ásványi anyagok

Kalcium

19 mg

Vas

3.25 mg

Magnézium

40 mg

Foszfor

336 mg

Nátrium

30 mg

Cink

9.97 mg

Réz

0.148 mg

Mangán

0.2 mg

Szelén

8.1 µg

szénhidrát

rost

8.1 g

víz

69 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

1.88 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.13 mg

Niacin - B3 vitamin

12.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

4.9 mg

Folát

785 µg

Kolin

32 mg

B12 vitamin

0.01 µg

C vitamin

0.1 mg

B6 vitamin

0.43 g

Címlapról ajánljuk

8 aranybarnára pirult, szaftos csirkecombos fogás

A szaftos csirkecomb az egyik legjobb választás, ha könnyen akarsz mennyei ebédet vagy vacsorát rittyenteni: sokszor elég csak néhány finom zöldséggel (vagy éppen gyümölccsel) és fűszerrel a sütőbe tenni, de akár serpenyőben is szaftos lesz, ha tudjuk, hogyan kell bánni vele.

Nosalty

További cikkek