r
Nosalty Logó

Kolbászmorzsás sertésszűz lecsókrémmel

Fekete Melinda
Kolbászmorzsás sertésszűz lecsókrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

A sertésszűzhöz

526
Kalória
51.6g
Fehérje
7.9g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
295.5g
Víz
145.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

A sertésszűzhöz

Összesen 526 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

A sertésszűzhöz

Összesen 2104 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

A sertésszűzhöz

Összesen 125 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    295.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 526 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.4 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5795 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2121 mg
  • Nátrium
    2999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 2104 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    304 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A kolbászmorzsához

  1. A kolbász héját húzzuk le, ezután karikázzuk fel és alacsony lángon kezdjük el zsírjára pirítani. Mikor kisült a kolbász összes zsírja, szedjük ki konyhai papírtörlőre és várjuk meg míg kihűl, majd aprítógépben daráljuk morzsává. A serpenyőt és a benne maradt zsírt tegyük félre.
  2. Érdemes olyan serpenyőt választani, amit be lehet tenni a sőtőbe, mert később szükség lesz rá.

A lecsókrémhez

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg és aprítsuk fel.
  2. A zsíron kezdjük el dinsztelni a hagymákat, majd adjuk hozzájuk a fűszereket. Miután belekerült a pirospaprika rögtön tegyük bele a paradicsomot, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg a pirospaprika. A paradicsom után beletehetjük a paprikát is és meglocsolhatjuk a félretett kolbászzsírral. Jól keverjük össze és fedő alatt főzzük puhára.
  3. Miután megfőtt a lecsó, egy botmixerrel pürésítsük le. Adhatunk hozzá vizet, ha hígabb mártást szeretnénk.
  4. A pürésítés után dobjunk hozzá egy kanál vajat, hogy selymes krémet kapjunk.

A sertésszűzhöz

  1. A húst hártyázzuk le, majd fűszerezzük be. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
  2. Forrosítsuk fel azt a serpenyőt, amiben a kolbászt pirítottuk és süssünk kérget benne a hús mindegyik oldalára.
  3. A lekérgezett húst tegyük az előmelegített sütőbe kb. 12 percre. Miután letelt a sütési idő, csomagoljuk alufóliába és hagyjuk állni kb. 8 percig.
  4. A 8 perc letelte után csomagoljuk ki a húst a fóliából, kenjük meg a lecsókrémmel és forgassuk bele a kolbászmorzsába. Szeleteljük fel a sertésszüzet és tálaljuk mellé a lecsókrémet és a tetszőlegesen választott köretet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A szűzpecsenye vitathatatlanul a sertés legnemesebb része. Sokan nem tudják, hogy nem igényli a hosszas sütést, bőven elég neki kérget adni forró serpenyőben, majd a sütőben méretétől fűggően 10-15 perc alatt befejezni a hőkezelést. Így érjük el, hogy ne száradjon ki, megtartsa halvány rózsaszín színét és mennyeien omlós és szaftos maradjon. Még izgalmasabbá tehetjük a sültünket, ha beleforgatjuk valamilyen ropogós morzsába: ez esetben kolbászmorzsát használtunk, ami a textúrája mellett extra ízt is kölcsönöz neki és remekül passzol a lecsókrémhez.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek