r
Nosalty Logó

Házi hambuci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
andyca
Házi hambuci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Összesen 550 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Összesen 4395 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Összesen 224 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 550 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.7 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8310.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    3916 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 4395 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kelt tésztát dagasztunk. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztetbe keverjük a sót, tojást és a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt.
  3. Dagasztás közben apránként hozzáadjuk az olajat.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. Ezután 9-10 részre osztjuk, zsemlére formázzuk.
  6. Tepsibe rakjuk, itt is kelesztjük még.
  7. Lekenjük tojással, szezámmaggal szórjuk meg.
  8. Forró sütőben sütjük.
  9. A darált húst ízesítjük a reszelt hagymával, fokhagymával és a többi hozzávalóval.
  10. Kis olajon vagy grillen sütjük a húspogácsát.
  11. Tetszés szerinti zöldségekkel töltjük a zsemlét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7991
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi hambuci
andyca 5 recept

A bolti hamburger zsemlét nem annyira szeretjük, így megpróbáltam itthon elkészíteni. Keresgéltem, próbálgattam, változtattam, de ez a recept vált be. Ehhez viszont saját husi is dukál. Mondanom sem kell, azóta a házit követelik. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A hamburgerhúshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek