Salátalevél

Salátalevél

Leírás

A salátalevelet általában díszítésként használhatjuk a konyhában, hidegtálakhoz, szendvicsekhez. Erre a célra a közönséges fejessaláta levele a legalkalmasabb. A fejessalátát érdemes még frissen felhasználni a díszítéshez, mert nem áll el sokáig, levelei hamar bebarnulnak.

Mikor vegyem

A fejessaláta idénye főként tavaszra tehető, de a hipermarketek polcain egész évben megtalálható.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen rövid ideig eltartható.

100g Salátalevél

fehérjetartalom

1.35 g

zsírtartalom

0.154 g

szénhidráttartalom

2.23 g

víztartalom

95.63 g

gramm salátalevél?

Top ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Foszfor

33 mg

Magnézium

13 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.082 g

Kolin

8.4 mg

C vitamin

3.7 mg

Béta-karotin

1987 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.35 g

Zsír

telített zsírsav

0.029 g

egyszeresen telített zsírsav

0.008 g

többszörösen telített zsírsav

0.117 g

ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Vas

1.24 mg

Magnézium

13 mg

Foszfor

33 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.016 mg

Mangán

0.179 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

0.94 g

víz

95.63 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.057 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.062 mg

Niacin - B3 vitamin

0.357 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.15 mg

Folát

73 µg

Kolin

8.4 mg

Béta-karotin

1987 µg

Lutein+zeaxantin

1223 µg

E vitamin

0.18 mg

K vitamin

102.3 µg

A vitamin

166 µg

C vitamin

3.7 mg

B6 vitamin

0.082 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek