Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A chilipehely a chilipornál nagyobb, durvább szemcséjű chiliőrlemény. A chili Dél-Amerikából származó kultúrnövény, mely mára az egész világot meghódította. A köznyelvben a csípős paprikák összességét nevezik így. A chili fogyasztása jótékony hatással van az emésztésre. Hatóanyaga – ami egyben csípősségéért is felelős – a kapszaicin. A paprikák csípősségének mértékegysége a Scoville-egység; a Droset Naga elnevezésű chilipaprika Scoville-értéke a legmagasabb, tehát ez a világ legerősebb paprikája. (Összehasonlításképp: a Jalapeno paprika Scoville-értéke a Dorset Nagáénak százada.) A chilipehely a finomabbra őrölt chilifűszereknél jobban bírja a magas hőmérsékletet, így wokban készült ételekhez is kiválóan használható, mert nem keseredik meg. Használhatjuk tészta- és húsételekhez, az Ázsiai konyha alapvető fűszere.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fűszertartó dobozban, a többi fűszerrel egy helyen.

Chilipehely alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!